dječji grad

U MiniPolisu otvorena najmanja poslovnica Zagrebačke banke

06.12.2021 u 15:31

  • +5

Zaba u MiniPolisu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ivan Lackovic

Bionic
Reading

MiniPolisu se pridružila i Zagrebačka banka koja će u prvom dječjem gradu imati svoju najmanju poslovnicu - minijaturiziranu repliku stvarne poslovnice u kojoj će djeca steći osnove financijske pismenosti

MiniPolis, prvi dječji grad u Hrvatskoj, dobio je i financijsko središte - mini poslovnicu Zagrebačke banke u kojoj će djeca, kroz ekspertno osmišljene scenarije i edukativne radionice, steći osnove financijske pismenosti. Premda je novootvorena poslovnica najmanja poslovnica Zagrebačke banke, opremljena je svim potrebnim rekvizitima kakvi se inače mogu vidjeti u stvarnim poslovnicama Zagrebačke banke. Mini poslovnica tako ima vlastiti trezor, redomat, bankomat za isplatu MiPos novčanica i sustav cijevne pošte za dopremu novca i dokumenata na šaltere.

“Baš kao i svaki pravi grad, MiniPolis, između ostalog, već ima vlastitu zračnu luku, vatrogasnu postaju, nogometni stadion, trgovinu i hitnu pomoć, a od sada će imati i - pravu pravcatu banku”, izjavila je Ines Gašo, vlasnica i direktorica MiniPolisa.

“Otvaranjem poslovnice banke, MiniPolis je postao još realističnija minijatura pravog grada, a posebno nas veseli što smo projekt realizirali s vodećom bankom u Hrvatskoj - Zagrebačkom bankom. Najmlađe generacije će u minijaturnoj poslovnici banke steći osnove financijske pismenosti koje će im u životu itekako koristiti”, zaključila je Gašo.