POPULARNA GLUMICA

U dobrom društvu: Leona Paraminski otkrila djelić sa seta svog najdražeg snimanja, evo koga glumi u srpskoj seriji

10.04.2019 u 13:34

Bionic
Reading

Naša glumica nakon kratkog boravka u Hrvatskoj ponovo snima u Srbiji. Trenutno u Novom Sadu radi na seriji 'Senke nad Balkanom' redatelja Dragana Bjelogrlića u kojoj glumi jednu od najtajanstvenijih žena s Balkana s početka 20. stoljeća. Do sada nije govorila o svojoj ulozi tek da je riječ o jednom od njezinih najdražih snimanja, ali je s fotografijama pokazala kako joj je na setu

Leona Paraminski, prema pisanju srpskih medija u seriji Dragana Bjelogrlića glumi Mariju Oršić, 'bitnu figuru' u kreiranju ideologije i simbola Trećeg rajha. Riječ je o ženi za koju se govori da je bila inspiracija Anti Paveliću za roman 'Liepa plavka'.

'Mislim da će mi to biti jedna od boljih uloga u karijeri na ovim prostorima. To je *ebena uloga. Atmosfera na setu je genijalna. Dosad nisam radila s nekim tko je toliko detaljan, tko toliko traži od glumca, a ima toliko dobru atmosferu. Dragan Bjelogrlić je ostvarenje mojih snova', ispričala je Leona nedavno za tportal.

Uloga je glumici, koja je osnovnu i srednju školu završila u Vrbovcu, a akademiju u Zagrebu, pripala nakon brojnih upješnih filmskih i televizijskih uloga, što u Hrvatskoj što u inozmestvu. U seriji 'Senke nad Balkanom' među ostalim glume još neki Hrvati, Slavko Sobin i Goran Bogdan kojemu je bila namijenjena uloga Ante Pavelića, no na kraju igra Mustafu Golubića, špijuna komunističke partije.

Podsjetimo, Leona Paraminski već godinama živi u Santa Barbari gdje snima, ali i podučava glumu na tamošnjem fakultetu City College.

  • +5
Leona Paraminski Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić