NEIL INNES

U 75. godini života preminuo legendarni glazbenik, zvijezda 'Monty Pythona'

30.12.2019 u 16:16

Bionic
Reading

Vijest da je preminuo legendarni glazbenik i glumac njegovim je obožavateljima, ali i cijelom svijetu, objavio njegov agent Nigel Morton, koji je rekao kako je Neil Innes preminuo u nedjelju, 29. prosinca, te da je njegova smrt bila iznenadna

'Sa velikom tugom i dubokom žalošću obavještavamo da je Neil James Innes preminuo 29. prosinca 2019. Izgubili smo predivnu, divnu i nježnu dušu čija je glazba, ali i pjesme, takla srca svakog, a čiji su intelekt i potraga za istinom inspirirali sve nas. Preminuo je prirodnom smrću i napustio nas brzo i bez ikakvog upozorenja i, nadamo se, bez ikakve boli. Njegova supruga Yvonne, trojica sinova Miles, Luke i Barney, kao i troje unučadi Max, Issy i Zac zahvalni su što u bili dijelom njegova života, glazbe, ali i što su uživali u radosti koju je dijelio', stoji u službenoj objavi za javnost, koju je medijima poslala obitelj Neila Innesa, koji je preminuo u 75. godini života.

Glumac i glazbenik napisao je brojne pjesme za hit seriju 'Monty Python', ali i glumio 1979. u 'Life of Brian', a nakon što je snimanje serije završeno, Innes se nastavio baviti glazbom i svirati s bendom The Rutles.

Riječ je o bendu koji je često bio na udaru javnosti jer su radili parodije na The Beatlese, a Neil je čak završio i na sudu zbog svega toga.

Neil Innes Izvor: Profimedia / Autor: Mirror Syndication International / MirrorPix / Profimedia

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…