CLARENCE GILYARD JR.

U 66. godini preminuo poznati glumac iz hitova 'Top Gun' i 'Umri muški'

30.11.2022 u 12:00

Bionic
Reading

Glumac i profesor, Clarence Gilyard Jr. preminuo je nakon duge i teške bolesti kojoj nije dopustio da slomi njegov vedar duh po kojem će ga pamtiti kolege glumci i njegovi studenti

Glumac Clarence Gilyard Jr, poznat po svojim ulogama u akcijskim hitovima 'Umri muški' i 'Top Gun', preminuo je u 66. godini života nakon duge i teške bolesti. Prepoznat je i po ulozi Jamesa 'Jimmyja' Trivettea u televizijskoj seriji 'Walker, teksaški rendžer', u kojoj je glumio uz popularnog Chucka Norrisa.

Nakon što je dva desetljeća radio u Hollywoodu, Gilyard je uzeo profesionalni odmor i stekao zvanje MFA u kazališnim predstavama prije nego što je 2006. postao izvanredni profesor.

Svoje znanje je prenosio studentima na Sveučilištu Nevada u Las Vegasu, a kolege i studenti su podijelili svoje tužne osjećaje s javnosti. Bili su blagoslovljeni njegovom prisutnošću te su rekli da je glumac bio voljen te da će im jako nedostajati.

  • +3
Clarence Gilyard Jr Izvor: Profimedia / Autor: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

'Mi smo zaista ti koji smo bili blagoslovljeni da mu budemo kolege i studenti dugi niz godina. Volimo vas i jako ćete nam nedostajati, profesore G', objavili su na svojim stranicama te dodali: 'Njegova velikodušnost duha bila je bezgranična - uvijek je bio spreman pridonijeti projektima i izvedbama koliko god je to bilo moguće. Sjećamo se Clarencea s radošću i zahvalnošću za sve što je doprinio Fakultetu likovnih umjetnosti, UNLV zajednici i, kroz svoja impresivna osobna postignuća, svijetu.'