POSLJEDNJE ZBOGOM

U 60. godini preminuo slavni glumac Reg E. Cathey

10.02.2018 u 13:11

Bionic
Reading

Američki glumac Reg E. Cathey, kojeg ćemo pamtiti po ulozi Freddyja u seriji 'Kuća od karata', preminuo je u 60. godini u svom domu, a sumnja se kako je uzrok njegova preranog odlaska karcinom pluća s kojim se glumac borio posljednjih mjeseci

Kako prenosi Daily Mail, američki glumac Reg E. Cathey preminuo je u nepunoj 60. godini života. Glumio je u serijama 'Žica', 'Outcast', 'Grimm', 'Oz' i 'Zakon i red: Odjel za žrtve', a svijet će ga najviše pamtiti po ulozi u seriji 'Kuća od karata' u kojoj je utjelovio Freddyja Hayesa te 2015. osvojio nagradu Emmy.

Najpoznatiji filmovi u kojima je Reg glumio su 'Maska', 'Sedam', 'Fantastična četvorka' i 'Američki psiho'. Rodio se 1958. u Alabami, a dio djetinjstva proveo je u Zapadnoj Njemačkoj. Nakon povratka u Ameriku glumac je upisao studije na Sveučilištu u Michiganu i na Yaleu.

Publici se predstavio 1984. ulogom u televizijskoj drami 'A Doctor's Story', a proslavio se u dječjem showu 'Square One TV'.

Od glumca se na društvenim mrežama opraštaju kolege glumci, a Samuel L. Jackson objavio je dirljivu poruku u kojoj žali za odlaskom voljenog prijatelja. 'Slomljen sam gubitkom Rega E. Catheyja! Briljantan glumac, humorist i prijatelj! Nezamjenjiv!', napisao je Jackson na Twitteru.

  • +3
Reg E. Cathey Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia