MARIO MANDARIĆ

U 2024. Noelovom chefu stiže beba, a njegovim obožavateljima recepti

24.01.2024 u 14:41

Bionic
Reading

Nakon što je otkrio da ga u 2024. sa suprugom Mateom očekuju i one najslađe brige, Mario Mandarić sa svojim je pratiteljima putem društvenih mreža podijelio još jednu novost

'Nakon 13 godina kuhanja, odlučio sam svoje recepte podijeliti i na društvenim mrežama. Predstavljam vam inauguracijsko jelo iz našeg jelovnika 'Zimska šetnja', koji nudimu u Notelu - amuse bouche izrađen s gljivama i tartufima.

U čast pokojnog kuhara Michela Rouc Snrua, jednog od mojih mentora iz dana provedenih u Britaniji, svaki jelovnik sadrži gougere. Ovaj je napunjen dekadentnim mornay umakom od tartufa.'

Riječi su to koje je chef popularnog zagrebačkog restorana Noel napisao uz fotografiju maštovitog jela koje priprema za najistančanija nepca i za one koji uistinu znaju uživati u hrani.

Objava Marija Mandarića, kojeg je javnost dodatno imala prilike upoznati tijekom njegovog sudjelovanja u plesnom showu 'Ples sa zvijezdama', stigla je nedugo nakon što je otkrio kako on i supruga Matea iščekuju kćerkicu.

Mario Mandarić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Inače, 32-godišnji Mandarić postao je glavni kuhar u Noelu, restoranu s Michelinovom zvjezdicom, prošle jeseni, naslijedivši na tom mjestu Brunu Vokala, koji se vratio u dubrovački restoran 360. Mario iza sebe ima bogato iskustvo - na Tajlandu je imao vlastiti restoran, dok je u Engleskoj imao prilike raditi u The Fat Ducku, restoranu s tri Michelinove zvjezdice.

Zbog svog uspjeha, al i humanitarnog rada osobito po Africi, uvršten je i na Forbesovu listu 30 najutjecajnijih osoba u Europi ispod 30 godina.