'the crown'

Tvorci hit serije tvrde: Princ Philip varao je kraljicu sa slavnom balerinom

13.12.2017 u 11:42

Bionic
Reading

Iako, barem naizgled, njihov brak, koji traje već 70 godina, izgleda savršeno, ono što se krije ispod površine iznenadilo je sve. Zahvaljujući hit seriji 'The Crown', gledatelji diljem svijeta mogli su zaključiti kako princ Philip i nije bio previše vjeran svojoj kraljici, a ona je to i sama znala

Druga sezona popularne serije 'The Crown' ne prestaje otkrivati nepoznate detalje iz života britanske kraljevske obitelji. Nakon što se otkrio animozitet između kraljice Elizabete II i tadašnje američke prve dame Jackie Kennedy sada se javno progovorilo i o izvanbračnim aferama princa Philipa.

Iako su kraljica i princ Philip u braku od 1947. godine te su nedavno proslavili 70. godišnjicu, čini se kako je princ itekako volio 'šarati'. U novoj epizodi serije izravno se implicira da je princ Philip imao aferu sa svjetski poznatom balerinom Galinom Ulanovom. Sve je to doznala i kraljica kad je, tijekom petomjesečne turneje na kraljevskoj jahti Britanniji, odlučila sakriti poklon u suprugovu aktovku, u kojoj je pronašla fotografiju lijepe balerine.

Kraljica je prešutjela Philipu da je pronašla fotografiju, no kasnije se u epizodi vidi da dolazi na njezin nastup u baletnoj predstavi 'Giselle' te se dvije dame nekoliko puta značajno pogledaju. Unatoč svemu tome, za njihovu aferu ne postoje dokazi. Svi smatraju da je princ tijekom 70-godišnjeg braka bio nevjeran kraljici, no nitko nema potvrdu za to.

  • +15
Princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I scenaristi serije dobro su pazili da ni u jednom trenutku ne potvrde da su njih dvoje imali vezu, no zahvaljujući snimljenim scenama, to se itekako da zaključiti. Povjesničari su otkrili kako je balerina zaista bila na britanskoj turneji u to doba te ju mediji nisu puštali na miru. Galina Ulanova preminula je 1998. godine u Moskvi u dobi od 88 godina i nikada nije nikome potvrdila svoju navodnu vezu s britanskim princem.

Sama afera navodno je kraljevskom paru pomogla da očvrsne i održi svoj brak, unatoč mnogobrojnim izazovima.