LJUBAVNA PRIČA

Kraljevska ljubav: Tajna braka koji traje 70 godina

10.11.2017 u 06:56

Bionic
Reading

Svoje su vjenčane zavjete izmijenili 20. studenog 1947. godine, stoga će ove godine, u krugu obitelji, svečano obilježiti 70. godišnjicu braka. Kraljica Elizabeta II i princ Philip kroz godine su se suočavali s mnogim problemima, tenzije su rasle, dolazilo je do konflikata, no nikada nisu odustali jedno od drugog i njihova braka

Kada su se ranije ove godine, u blizini dvorca Windsor, gosti okupili na intimnoj večeri koju su organizirali 91-godišnja kraljica Elizabeta II i pet godina stariji princ Philip, nisu mogli ne primijetiti koliko su supružnici, i nakon toliko godina, privrženi jedno drugom.

  • +10
Princ Philip i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Jedan od razloga za to što ona s lakoćom još uvijek obavlja sve svoje dužnosti je i taj što ima njega pored sebe. Odličan su tim', rekao je jedan od uzvanika.

Službena godišnjica braka im je 20. studenog, a njihov je plan proslaviti je samo u krugu obitelji u Windsoru. 'Philip je onaj koji je uvijek iskren, ali i uvijek spreman za zabavu', rekao je Robert Hardman, službeni kraljevski biograf, zaslužan za knjigu 'Our Queen at Ninety'.

Elizabeta je imala tek 13 godina kada je pala na šarm tada 18-godišnjeg Philipa, a posebno su je očarale njegove plave oči. Kao i u svakom braku, kroz godine su se suočavali s mnogim problemima, tenzije su rasle, dolazilo je do konflikata, ali nikada nisu odustali jedno od drugog.

Možda je tajna njihovog uspješnog braka bila i u tome što su dosta vremena proveli odvojeni. 'Philip je godinama, svakog vikenda, odlazio na utakmice pola, no uvijek je odsjedao kod zajedničkih prijatelja. Svi oni bili su izrazito moralni ljudi, odani kraljici, i mislim da nema nikakvog govora da bi joj prešutjeli nešto što ona ne bi odobravala', rekao je povjesničar Robert Lacey, koji radi kao konzultant na Netflixovoj hit seriji 'The Crown', inspiriranoj upravo britanskom kraljicom.

Kažu kako je princ Philip u javnosti uvijek u drugom planu, no u njihovom domu upravo je on - kralj. 'U braku Philip je uvijek bio glavni za sve', otkrio je Lacey.