KRALJICA ELIZABETA ii

Nije joj oprostila: Jackie Kennedy flertovala je s njezinim suprugom i ogovarala ju

12.12.2017 u 10:59

Bionic
Reading

Kraljica Elizabeta II navodno nikada nije oprostila bivšoj američkoj prvoj dami Jackie Kennedy to što je nakon njihova susreta u Buckinghamskoj palači ružno govorila o njoj, nazivajući je 'sredovječnom ženom koja je nemarna, neinteligentna i u potpunosti nezanimljiva', a cijela ta priča ponovno je postala aktualna zahvaljujući Netflixovoj hit seriji 'The Crown'

Iako se o tome samo šuškalo gotovo 60 godina, Netflixova serija 'The Crown' izvukla je ponovno u prvi plan neobičan odnos tadašnje američke prve dame Jacqueline Kennedy i kraljice Elizabete II.

Jackie Kennedy i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime 1961. godine, kako bi učvrstili odnose između Amerike i Velike Britanije, tadašnji predsjednik John F. Kennedy sa svojom je suprugom došao u Buckinghamsku palaču na susret s kraljicom Elizabetom II i njezinim suprugom, princem Philipom

Iako se činilo kako su dvije žene 'kliknule' na prvu, istina je bila sasvim drugačija, a serija 'The Crown' sada je to izvukla na površinu.

Susret dviju moćnih obitelji glavna je tema druge sezone Netflixove hit serije, a ljubomora je u prvom planu. Navodno je kraljica Elizabeta II prilikom susreta primijetila kako njezin suprug flertuje s Jackie Kennedy. Kada je princ Philip predložio da pokaže prvoj dami dvorac, Elizabeta je rekla: 'Ovo je moja kuća, stoga ja ću to napraviti.'

Jackie Kennedy i kraljica Elizabeta II Autor: Youtube

Nakon završetka druženja, koje se činilo sasvim pristojno, kraljica je ubrzo doznala da je Jackie ogovara. Lord Plunkett je tvrdio kako je na partyju u domu sestre Jackie Kennedy, Lee Radziwill, prva dama opisala kraljicu kao 'sredovječnu ženu koja je nemarna, neinteligentna i u potpunosti nezanimljiva, stoga ne čudi to da je Velika Britanija izgubila utjecaj u svijetu'.

Jackie Kennedy i John F. Kennedy u Londonu Autor: Youtube

Uz to je dodala kako je Buckinghamska palača 'ruševna i tužna te da izgleda poput nekog zapuštenog hotela u provinciji'.

Zbog svih tih izjava Jackie se itekako zamjerila britanskoj kraljici, koja joj, zasigurno, do njezine smrti nije oprostila takve riječi.