POSLJEDNJA ODLUKA

Tvorac 'Simpsona' na samrti poklanja milijune dolara

11.11.2014 u 12:01

Bionic
Reading

Bogatstvo Sama Simona, jednog od kreatora popularne animirane serije 'The Simpsons', procjenjuje se na više od 100 milijuna dolara. Ovaj poznati holivudski producent i redatelj već dugi niz godina boluje od neizlječivog raka debelog crijeva te je u posljednjim danima života odlučio svoje pozamašno bogatstvo donirati dobrotvornim udrugama

Godine 2012., Simonu je dijagnosticiran rak debelog crijeva te se prognoziralo da će živjeti tri do šest mjeseci. Unatoč liječničkoj prognozi, Simon se uspješno bori s opakom bolešću sve do danas. Osim po ulozi producenta i redatelja, Sam Simon poznat je i kao veliki borac za prava životinja. Tijekom dugogodišnje suradnje s dobrotvornom organizacijom PETA, Save the Children i Feeding Families, Simon je donirao na desetke milijuna dolara, a svoja iskustva u radu s dobrotvornim organizacijama uz život s dijagnosticiranim rakom voli podijeliti i na društvenim mrežama.

Dvojac Matt Groening i Sam Simon nakon stvaranja animirane serije 'Simpsoni', 1993. prekidaju suradnju. Nakon prekida suradnje s Groeningom, Sam Simon napušta seriju, no do današnjih dana zadržao je titulu izvršnog producenta serije te svoje bogatstvo temelji na dobivenim serijskim tantijemima. Bogatstvo koje počiva na dugogodišnjoj svjetskoj popularnosti 'Simpsona' Simon je već podijelio s nebrojenim dobrotvornim udrugama, a u posljednjim danima života odlučio je sav novac donirati upravo njima.