Najbolje plaćena ZVIJEZDA

Turska Monica Bellucci osvaja gledatelje u seriji 'Oproštajno pismo'

24.01.2024 u 05:48

Bionic
Reading

Crnka smaragdnozelenih očiju, koju je doista teško ne primijetiti, glumila je u nizu uspješnih turskih serija pa je domaćoj publici već dobro poznata. Jedna od najvećih turskih zvijezda trenutno se može pratiti na Novoj TV, u seriji 'Oproštajno pismo', u kojoj glumi Alanur Yildiz

Nurgul Yesilcay bila je prva velika zvijezda koja je na filmu snimila lezbijske scene i glumila alkoholičarku. Zbog iznimne mogućnosti prilagođavanja raznovrsnim ulogama, od filmskih i televizijskih do kazališnih, turski mediji je nazivaju 'ženom s tisuću lica' i 'glumicom kameleonkom'.

Rođena je 1976. u gradu Afyonkarahisaru u središnjoj Turskoj, udaljenom 300 kilometara od Istanbula, kao najmlađa kći, mezimica cijele obitelji. Ima dvije starije sestre koje su je pazile i mazile pa je odgojena kao princeza. 'Nije čudo što sam razmažena i egocentrična, nikada nisam morala ništa raditi po kući, a uvijek sam dobila što sam htjela', izjavila je svojedobno. U Istanbul je stigla nakon što je diplomirala glumu na Sveučilištu Eskisehir u pokrajini Anatoliji te uzela umjetničko ime Yesilcay, što u prijevodu znači - zeleni čaj.

Turska Monica Bellucci karijeru je počela ulogama Ofelije u Shakespeareovom 'Hamletu' i Blanche Dubois u drami 'Tramvaj zvan čežnja'. Zaredale su se glavne uloge u čak šest serijala, od kojih je 'Asmali konak' iz 2002. najpopularniji i najgledaniji u povijesti turske televizije. Njenu ulogu kurdske ljepotice Ayten u filmu 'Na rubu neba' redatelja Fatiha Akina svi su hvalili, a nakon svjetske premijere u Cannesu 2007. dobivala je ponude sa svih strana, no nije se odvažila na inozemnu karijeru.

  • +2
Nurgul Yesilcay Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Za to su zaslužni razlozi privatne prirode - brak s kolegom Cemom Özerom (kojeg je upoznala 2004. na snimanju serijala 'Anđeoski otok), s kojim ima sina Osmana Nejata. Rastali su se nakon šest godina.

Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima je i ona za najbolju glumicu na 45. Antalya Golden Orange Film Festivalu. Osim titule jedne od najtraženijih turskih glumica, spada među jednu od najbogatijih, a honorari joj se isplaćuju unaprijed.

Zbog uloga u serijama 'Ljubav i kazna', 'Gülperi', 'Tuđi život' i mnogim drugim najbolje plaćena turska glumica svih vremena stekla je simpatije hrvatskih ljubitelja turskih sapunica. U seriji 'Oproštajno pismo' igra snažnu, modernu i privlačnu ženu koja ima dvije kćeri, a jedna od njih zakomplicirat će joj život.