PREMINUO U SNU

Tuga u obitelji Marvelova superjunaka: Robert Downey Jr. dirljivom objavom oprostio se od voljenog oca

07.07.2021 u 19:14

Bionic
Reading

Poznati filmaš i otac Marvelove zvijezde Roberta Downeyja Jr.-a, kako javljaju američki mediji, preminuo je u 85. godini života

Supruga Roberta Downeyja Sr.-a za tabloid The Sun izjavila je kako je njezin suprug preminuo u snu, a prošloga mjeseca proslavio je 85. rođendan.

Najpoznatiji po ulogama u filmovima 'Boogie Nights', 'Magnolia' i 'To Live and Die in LA', Downey Sr. više od pet godina vodio je borbu s Parkinsonovom bolešću.

Robert Downey Sr. i Robert Downey Jr. Izvor: Profimedia / Autor: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Otac Marvelove zvijezde, Roberta Downeyja Jr.-a, i kćeri, redateljice Allyson Downey, tijekom života klonio se medija kako bi zaštitio svoju poznatu djecu, no godine 2001. kada se njegov sin suočio s optužbama o konzumaciji kokaina, obratio se javnosti progovorivši o težini života u Hollywoodu.

'Život je prelagan kad si filmska zvijezda. Ljudi će učiniti sve što mogu za tebe i dati sve što želiš. Hollywood je užasno mjesto', izjavio je tada Downey Sr.

Prije navršene 22. godine života, Downey Sr. služio je u američkoj vojsci, igrao u manjoj bejzbolskoj ligi, postao prvak u boksu i scenaristom nekoliko predstava uprizorenih na daskama Broadwaya.

Do 60-ih godina okušao se na brojnim filmskim projektima u ulozi scenarista i redatelja, a nakon uspjeha kojeg je doživio s komedijom 'Putney Swope', njegova uspješna karijera krenula je ići nizbrdo.

'Deset godina bio sam na kokainu, a ovisnost sam pobijedio tek 1981. godine kada mi je tadašnja supruga dala ultimatum. Službeno sam prestao s kokainom ispred sina, a od tada me uvijek podsjeća na taj trenutak', izjavio je 2001. godine.

Njegov posljednji veliki filmski projekt dogodio se 2011. godine, a riječ je o filmu 'Tower Heist' u kojem uloge tumače glumci poput Eddieja Murphyja, Bena Stillera i Caseyja Afflecka.