novi IZAZOV

Tončica Čeljuska 'U svom filmu': Želim znati što pokreće uspješne ljude

30.08.2017 u 14:35

Bionic
Reading

Sredinom rujna na HRT-u će krenuti novi projekt nazvan 'U svom filmu'. Riječ je o talk showu dugogodišnje novinarke i urednice Tončice Čeljuske koji će u 50 minuta istaknute goste prikazati u nekom drugom, sasvim novom svjetlu od onog na kakvo smo ih navikli gledati. Omiljeno televizijsko lice ispričalo nam je kako se priprema za svoj prvi talk show i kakvim će sadržajem gledatelje pokušati zadržati ispred malih ekrana

'Bit će to talk show u kojem ću pokušati dobiti priče izuzetnih pojedinaca o putu koji prolazi svaki od tih ljudi. Obično se vidi krajnji rezultat u javnosti, slava i pobjeda, no mene zanimaju prijelomni trenuci, usponi i padovi. Što motivira ljude koji su nam uzori - slava, moć ili nešto treće? Želim da ljudi jake osobnosti ispričaju svoju priču o uspjehu. Od gostiju ću probati saznati i gledateljima približiti koje su to vrijednosti i postignuća osoba koje su ostvarile uspjeh, pokazale svoj potencijal, bilo da je riječ o znanstvenicima, bilo zlatnim olimpijcima, bilo uspješnim poslovnim ljudima. Saznat ćemo koje su njihove navike, navade, motivacije. U talk show ću pozivati osobe koje zaslužuju našu pažnju i ne samo po postignućima, nego svojoj plemenitosti, solidarnosti, koje će otkriti kako brode kroz svoj život', ispričala nam je Tončica Čeljuska.

Kad je riječ o pripremi za emisiju, budući da je riječ o njezinom prvom talk showu, ističe da je najvažnije slušati ljude te dobro proučiti njihov put kako bi se što bolje spremila.

Zgodna HRT-ovka kad stigne i sama pogleda druge talk showove.

'Volim Oprah i taj njezin mekani stil, ponekad i indiskretan pristup koji ima prema gostima. Posve je različita kategorija talk showova u Americi od onih kod nas, a Oprah je ondje institucija. Ono što znam je da i ja volim razgovarati s ljudima, otkrivati osobe koje su po nečemu više posebne od ostalih', kaže Čeljuska.

Otkrila je i kako je nastalo ime za emisiju - 'U svom filmu'.

'Netko je jednom rekao da je svaki život dostojan romana. Ako je tako - dostojan je i filma. Da bi uspio, nešto postigao u životu, moraš imati fokus i posvećenost, svoju furku. Svoj film. Mene upravo zanima koji je to film koji vodi ljude do cilja. S druge strane svi mi doživljavamo jedni druge kroz svoj rakurs, a koliko je ljudi, toliko je i filmova. U svakom slučaju postoje oni čiji je život poput scenarija filma i zaslužuju da čujemo barem dio tog nadahnuća', pojašnjava Tončica Čeljuska.

Tončica Čeljuska Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook