otvoreno o svemu

Tonči Huljić o Vjekoslavi: 'Čim idemo raditi, odmah se udaljimo, odmah prestajemo biti muž i žena'

18.07.2023 u 09:30

Bionic
Reading

Jedan od najvećih hitmejkera na našim prostorima član je žirija showa 'SuperStar' koji će gledatelji moći pratiti na RTL-u od ove jeseni. Ostvario je impresivnu glazbenu karijeru, no malo kome je poznato da je završio studij prava

Tonči Huljić je objasnio zašto se odlučio baviti glazbom. Kaže da je 'u početku normalno da te interesira biti slavan, a ne pravnik, da je to nekakav normalan slijed događaja, a poslije više nije bilo vremena'. Našao je, priznaje, mudar alibi. Kaže da je 'apsolvirao pravo i na fakultetu i poslije na sudu'.

U posljednje vrijeme pisalo se o mogućoj novoj pjevačici nakon Andree Šušnjare, pa je skladatelj rekao kako će se grupa Magazin razvijati u budućnosti.

  • +3
Tonči Huljić Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Rekao je da nema neku viziju toga. 'Imam viziju samo samoga sebe. Ne mogu više imati viziju za druge, imam samo viziju za sebe. Magazin je odradio svoje mjesto i zaslužio svoje mjestu u povijesti. Sad kako će stvari dalje biti, sve stvarno ovisi o mom slobodnom vremenu, volji i tako dalje. Za Magazin me definitivno veže najljepši period života, iz jednostavnog razloga što sam tada bio mlad. Magazin je bio i inkubator i karijera Petra Graše i Jelene i Danijele tako da je s te strane zapravo više nego poslužio svrsi jer je donio gomilu dobrih pjesama. Moje kolege koje još uvijek žive od toga dokle mogu crpiti to neizmjerno blago koje tamo postoji u pjesama i piti vodu s tog bunara, neka piju', poručio je za RTL.hr.

Otkrio je koliko ga je u poslu vodio ego. Kaže, 'danas je nula od ega', da je svjestan sebe'. Smatra da je ego je 'jako zdrav kod mladog čovjeka' i da ambiciozni ljudi imaju ego, no da imati ego ne znači i da si egoist.

Od glazbe se nije umorio. Ističe kako je to 'dar koji se dobije i ako se ne poštuju darovi koje ti dao neko više biće odozgo, onda nemaš niti prava na život'. Cijela obitelj Huljić, naglasio je, nagrađena je milošću darova i kao obitelj rade jednu cjelinu. Objasnio je da 'pokušavaju živjeti svoje živote, ne nametati se, te da zaista nisu željni ni javnosti ni slave'. Rade 'jer moraju raditi to za što su obdareni i da uživaju u tome'. Zato 'ne može više razmišljati isključivo na komercijalni način i zato je suzbio djelovanje po pitanju pop pjesama, ali u njemu uvijek čuči songwriter.

Govorio je i o tome kako izgleda suradnja sa suprugom Vjekoslavom Huljić i je li bilo trenutaka kada ih je to udaljilo. 'Čim idemo raditi tekstove, odmah se udaljimo, odmah prestajemo biti muž i žena i počinjemo biti suradnici', poručio je za RTL.hr.