SERIJA KOJU SVI VOLE

'To smo mi': TV megahit s kojim se gledatelji mogu poistovjetiti

19.09.2017 u 06:33

Bionic
Reading

Ako već niste, možda vas ovaj tekst natjera da pogledate američku hit seriju 'To smo mi' (This is Us) koja je osvojila milijune gledatelja diljem svijeta svojim realnim scenarijem što na male ekrane prenosi stvarne, svakodnevne, životne probleme s kojima se svi bore

Prošle jeseni u Americi se počela prikazivati ova dramska serija, a u rekordnom roku osvojila je srca gledatelja u cijelom svijetu. Osim gledatelja, i struka je prepoznala kvalitetu ovog projekta, pa je serija 'To smo mi' nominirana za Zlatni globus u kategoriji najbolje dramske serije, a istaknula se i na ovogodišnjoj dodjeli prestižnih televizijskih nagrada Emmy.

Naime, Sterling K. Brown osvojio je nagradu za najboljeg glavnog glumca, a ovo je, osim za seriju, posebno priznanje za 41-godišnjaka jer je prvi put nakon gotovo 20 godina afroamerički glumac pobijedio u ovoj kategoriji.

Uz odličan scenarij, za koji je zaslužan producent i scenarist Dan Fogelman, ističe se vrhunska glumačka postava koju čine Milo Ventimiglia, Mandy Moore, ranije spomenuti Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan i Ron Cephas Jones.

Uskoro kreće s prikazivanjem druga sezona, a producenti tvrde da pripremaju nešto što gledatelji uopće ne očekuju.

  • +5
Serija 'To smo mi' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Napetost je ostala na visini već i u finalnoj epizodi prve sezone, a samim time sve veći broj gledatelja s nestrpljenjem iščekuje nove nastavke. 

Serija dakle prati život dva brata, Kevina i Randalla, te njihove sestre Kate. Kevin i Kate dio su trostruke trudnoće, no zbog preranog poroda njihov biološki brat nije preživio. Zato se njihovi roditelji Jack i Rebecca odlučuju posvojiti treće dijete, malenog crnca Randalla, koji je toga dana doveden u istu bolnicu, nakon što su ga našli napuštenog u vatrogasnoj stanici. Tijekom serije isprepliću se elementi prošlosti i sadašnjosti te njihovi zamršeni životni putevi koji im zadaju mnogo problema.

Zanimljiv podatak je da je gledanost serije dosegla brojku od 11 milijuna. Razlog tome krije se možda u emocionalno nabijenim likovima i odnosima, realno prikazanim problemima njihovih kompliciranih života s kojima se prosječan gledatelj može lako poistovjetiti.

Još jedan od elemenata koji je prikovao većinu gledatelja za kauče ispred ekrana je i borba s viškom kilograma koju vodi jedna od glavnih glumica, Chrissy Metz. 

Cijelog svog života bori se s kilogramima i čini sve kako bi smanjila težinu, ali taj proces izuzetno je težak i naporan, pa se s tog aspekta mnogo ljudi moglo poistovjetiti s problemom koji muči današnjicu - pretilost.

Nove epizode u Americi kreću s emitiranjem već od 26. rujna, a producenti su najavili mnoga iznenađenja u čak 18 nastavaka.

Osim toga, već je najavljena treća sezona, što je dovoljan podatak o tome koliko je omiljena među publikom, ali i kritičarima.

U novoj ćemo sezoni, koja će se još više vraćati u prošlost glavnih likova i tako razriješiti mnoge misterije koji su do sada bili nejasni, moći vidjeti i slavnog Sylvestera Stallonea, a koji će utjeloviti upravo sebe.

On the THIS IS US set with Justin Hartley , this is a fantastic show and he is great to work with!#thisisus @justinhartley

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone) on

Naime, Stallone će glumiti da snima ratni film s likom Kevina, koji tumači glumca u usponu. 

Getting punched out by the amazing@chrissymetz On the set of THIS IS US #thisisus

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone) on

Činjenica koja će sve iznenaditi je i povratak Randallova biološkog oca, Williama, koji je preminuo u prvoj sezoni. Prilikom čestih retrospektivnih scena bolje ćemo upoznati osobu koja je napustila svoje tek rođeno dijete u vatrogasnoj postaji. 

Također, Chrissy Metz u drugoj sezoni pokazat će nam još više vokalnih sposobnosti jer donosi odluku vratiti se pjevačkoj karijeri.

Dok njihova djeca rješavaju svoje probleme, Jack i Rebecca posvetit će se poboljšanju svog odnosa i dati još jednu priliku svojoj ljubavnoj priči, koja je na koncu nositelj ove serije.

Sve u svemu, nove epizode spremaju još više emocija, na koje će rijetko koji gledatelj ostati ravnodušan.

Ako ste još uvijek među onima koji ju nisu pogledali, možda vas foršpan u nastavku navede na to. 

Autor: Youtube