DODIJELJENI EMMYJI

Serije 'Male laži' i 'Sluškinjina priča' trijumfirale na dodjeli prestižnih nagrada

18.09.2017 u 09:33

Bionic
Reading

U Los Angelesu u noći s nedjelje na ponedjeljak već tradicionalno je održana dodjela najvažnije američke televizijske nagrade Emmy. Najviša nagrada odnijele su dramske serije 'Sluškinjina priča' i 'Male laži'

Svečana dodjela 69. nagrade Emmy održana u Microsoft Theateru u Los Angelesu prošla je, kao i uvijek, u vrlo glamuroznom tonu, uz temu politike koja je prožimala čitavu večer.

Za ovogodišnjeg voditelja i domaćina ceremonije bio je zadužen Stephen Colbert, a on je u svojim najavama uglavnom redao šale na račun kontroverznog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Osim politike, to je bila večer dobrih televizijskih sadržaja, od kojih se u kategoriji TV serija istaknula hit serija 'Male laži'.

Za najbolju glavnu glumicu nagradu je dobila Nicole Kidman za ulogu u HBO-ovoj seriji 'Male laži', a seriji nisu promakle ni nagrade za sporedne glumce koje su osvojili Alexander Skarsgard i Laura Dern, kao i nagrada redatelju Jean-Marcu Valleeu.

  • +17
Dobitnici Emmyja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Veliki pobjednik je i 'Sluškinjina priča', serija koja je osvojila čak četiri glavne nagrade. Emmyja je dobila za najbolju dramsku seriju, dok je Elisabeth Moss osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu, a nagrada za najbolju sporednu glumicu otišla je u ruke Anne Dowd. Osim toga, 'Sluškinjina priča' odnijela je nagrade u kategoriji produkcije i scenarija.

I ove godine serija 'Veep' osvojila je nagradu za najbolju komediju, a Julia Louis-Dreyfus potvrdila je uspjeh još jednom nagradom za najbolju glumicu u seriji te tako ušla u povijest Emmyja premašivši rekord od osam nagrada u prime time serijalima.

Nagradu za najboljeg glumca u kategoriji komedije osvojio je Donald Glover za ulogu u 'Atlanti', ali to nije bila jedina koju je dobio jer je pobijedio i u kategoriji za najboljeg redatelja. Nagrade za najbolje sporedne uloge u komediji osvojili su Alec Baldwin, koji je u showu glumio Donalda Trumpa, i Kate McKinnon u ulozi Hillary Clinton. 

Baš kao što se i najavljivalo, serija 'To smo mi' bila je jedan od zapaženijih projekata na dodjeli. Ovogodišnji će Emmyji posebno ostati u sjećanju glumcu iz serije Sterlingu K. Brownu jer je osvojio nagradu za najboljeg glavnog glumca, što je ujedno prvi put da je afroamerički glumac pobijedio u ovoj kategoriji nakon gotovo 20 godina.

  • +6
Najbolja izdanja s dodjele Emmyja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim toga, Emmyja za najboljeg sporednog glumca osvojio je John Lithgow tumačeći ulogu Winstona Churchilla u Netflixovoj, 100 milijuna dolara vrijednoj seriji 'The Crown'.

Kultna satirična emisija NBC-a 'Saturday Night Live' osvojila je nagradu za najbolji variety show prvi put u više od dva desetljeća.

Valja spomenuti i najbolji televizijski film ove godine, a to je jedan od miniserijala 'Black Mirror', 'San Junipero'.