PONOSNA mama

Tko su sinovi talijanske dive Sophije Loren

26.09.2023 u 06:09

Bionic
Reading

Brak jedne od najljepših glumica u povijesti filma i talijanske dive s Carlom Pontijem zbog dugovječnosti je bio prava svijetla točka u svijetu showbusinessa. Bili su u sretnoj zajednici do 2007. godine, kad je Ponti umro u 94. godini života, a u braku su dobili dvojicu sinova koji su krenuli stopama slavnih roditelja

Sophia Loren jedna je od legendarnih glumica s karijerom koja traje od 1950-ih do danas. Rođena je u Italiji, a njezine uloge uključuju i talijanske i američke produkcije. Godine 1961. ušla je u povijest postavši prva osoba koja je primila Oscara za ulogu u filmu 'Dvije žene', a u kojem se ne govori engleskim jezikom.

Dobitnica Zlatnog globusa i Grammyja uživala je u životu na ekranu i izvan njega jer se nakon dva pobačaja uspjela ostvariti kao majka. Početkom 1968. godine treći put ostala je u drugom stanju, a ispostavilo se da njezino tijelo nije proizvodilo dovoljno estrogena, što se lako dalo riješiti injekcijama. Devet mjeseci kasnije dobila je sina Carla Pontija Juniora.

Carlo Ponti Jr.

Carlo je međunarodno priznati dirigent. U 1990-ima radio je u Institutu za dirigente u Connecticutu i studirao kod nekih od najvećih imena u Los Angelesu, a preselio se u Austriju kako bi studirao na Bečkoj glazbenoj akademiji. Također je vodio neke od najvećih svjetskih orkestara, uključujući Ruski nacionalni orkestar, u kojem je radio kao pridruženi dirigent između 2000. i 2018., a vodio je i kalifornijski San Bernardino Symphony više od desetljeća.

Osnovao je i Los Angeles Virtuosi Orchestra 2013. Misija orkestra je 'služiti kao katalizator u podržavanju glazbenog obrazovanja u partnerstvu sa zajednicom, školama, agencijama i drugim umjetničkim organizacijama te raspodjelom 100 posto neto prihoda od izvedbi za potporu i razvoj studija glazbe', navodi se na njegovoj web stranici.

'Klasična glazba ih uči kako živjeti, kako biti organizirani, kako imati zajednicu, kako biti ujedinjeni. To su stvari koje su mladim ljudima u današnje vrijeme stvarno potrebne', rekao je Ponti o svojim studentima 2009. Također posjeduje impresivnu kolekciju glazbenih nagrada.

Premda je njegov privatni život prilično nepoznat, poznato je da je svoju majku učinio bakom jer ima dvoje djece sa suprugom, violinisticom mađarskog podrijetla Andreom Meszaros Ponti, s kojom se vjenčao 2004. godine.

Edoardo Ponti

Četiri godine nakon rođenja prvog sina Sophia je četvrti put ostala u drugom stanju, a taj put je uz injekcije estrogena bila mnogo opuštenija i snimala filmove. Posljednje mjesece trudnoće provela je u Ženevi u potpunom miru, a njezin drugi sin Eduardo rođen je 1973. godine.

Edoardo je odlučio postati redatelj. U školi je stekao dvije diplome: prvostupnika te magistra filma i engleske književnosti, prema njegovoj stranici na LinkedInu.

Čini se da mu je bratov afinitet prema glazbi pomogao u vizualizaciji buduće karijere. 'Sjećam se vrlo konkretno - bio sam pokraj njega i igrao se svojim autićima i malim brodovima koristeći njegovu glazbu kao glazbenu partituru svojih scena. Kad bi igrao dramski komad, to bih iskoristio da mi potonu brodovi; kad je vježbao nešto brže, prebacio sam se na jurnjavu automobilima', opisao je Edoardo za Dornsife Magazine.

Edoardo iza sebe ima sedam režija, uključujući 'Between Strangers' iz 2002. i 'Coming & Going' iz 2011. Također se udružio s mamom u film 'The Life Ahead' iz 2020. Osim toga, producirao je nekoliko predstava, pa i režirao operu. Neki od njegovih radova nagrađeni su na najelitnijim svjetskim filmskim festivalima, uključujući Cannes, Toronto, Tribecu i Veneciju.

  • +2
Sophia Loren Izvor: EPA / Autor: Carlos Barba

Ranije je otkrio kako je bilo odrastati kao sin jedne od najboljih svjetskih glumica. 'Uvijek sam bio svjestan da je moja majka to što jest. Pažnja koju je dobivala je jedna strana, nije ono što ona zapravo jest', rekao je za TCM 2016. godine. 'Mnogi glumci i glumice, kada dostignu razinu slave koju ona ima, ta slava postaje njihov identitet, jer hrani njihov ego. S mojom majkom to nikad nije bio slučaj... Ono što je uvijek hranilo njezinu životnu snagu bila je obitelj. Obitelj ili nas djecu nikada nisu zasjenila njezina postignuća. Uvijek smo se osjećali kao da smo njezino najbolje postignuće', kazao je Edoardo.

Također ju je, kao i brat, učinio bakom. Oženio se glumicom Sashom Alexander 2007. godine i imaju dvoje djece: Luciju i Leonarda. Inače, Sasha ima srpske korijene i pravo ime joj je Suzana Drobnjaković. Rođena je 1973. godine u Los Angelesu u Kaliforniji. Otac joj je Talijan, a majka, čije prezime nosi, je Srpkinja.

JEDNA OD NAJLJEPŠIH ŽENA

[FOTO] Dijamanti su njezini najbolji prijatelji: Sophia Loren pokazala da je s pravom nosila status holivudske dive

Pogledaj galeriju

Junakinja hit televizijskih serija 'Dawson's Creek' i 'NCIS' ranije je otkrila da im djeca idu u francusku školu. 'Moja majka je bila Srpkinja, tako da ja jako dobro govorim i srpski jezik. Srpski, iako je predivan, ima mnogo suglasnika, sve je dublje prožeto i ima puno emocija', ispričala je jednom prilikom.