krimi hit serija

Tko je Neil Dudgeon, glumac koji tumači simpatičnog inspektora Barnabyja u seriji 'Umorstva u Midsomeru'

21.07.2021 u 06:44

Bionic
Reading

Popularna serija smještena je u fiktivni okrug Midsomer i njegova mala pitoreskna sela. Otpočela je 1997. godine i imala fantastičan start. Prva epizoda, 'The Killings at Badger’s Drift', privukla je suludo velik broj gledatelja - pogledalo ju je čak 13,5 milijuna ljudi, zbog čega je proglašena najgledanijom TV dramom u 1997. godini. Višeg inspektora Johna Barnabyja od 14. sezone glumi Neil Dudgeon

Likovi serije temeljeni su na junacima romana spisateljice Caroline Graham. Njezinu knjigu 'Ubojstva u Badger's Driftu', koja je nadahnula seriju, Udruga autora kriminalističkih romana (CWA) izabrala je kao jedan od 100 najboljih kriminalističkih romana u povijesti, a serija se trenutno kod nas može pratiti na Prvom programu HTV-a.

Glavnog glumca Johna Nettlesa (Tom Barnaby) u 14. sezoni serije zamijenio je danas 59-godišnji Neil Dudgeon kao Barnaby br. 2 te glumi njegova bratića Johna Barnabyja. Zanimljivo je da se Dudgeon ranije pojavio u seriji i to u prvoj epizodi četvrte sezone 'Vrt smrti' 2010. godine, no tada je glumio ženskara Daniela Bolta iz sela u kojem je počinjeno umorstvo.

'John je uvijek na oprezu. Prilagođava se situaciji kako bi dobio rezultate, čak i ako zbog toga katkad ispada slab ili smiješan. Prilično je direktan i ima tipični crni engleski smisao za humor', izjavio je svojedobno Dudgeon.

Britanski glumac živi u kućici u Londonu i ima minijaturan vrt. U braku je s producenticom BBC-jeva radija Mary Peate. Imaju dvoje djece, Joea i Gretu Dudgeon. Svojedobno je ispričao koji će nastavak serije uvijek pamtiti. 'Bio je to 'Incident na Cooper Hillu' koji smo snimili 2016. i malo previše otišli u smjeru 'Dosjea X'. Kada sam u scenariju pročitao da forenzičari kopaju na mjestu pada NLO-a, pomislio sam: 'Potpuno smo poludjeli'', rekao je Dudgeon.

  • +3
Neil Dudgeon Izvor: EPA / Autor: MALTE CHRISTIANS

Inače mnoga, danas slavna holivudska lica glumila su u slavnoj krimi seriji 'Umorstva u Midsomeru'. Naprimjer, Superman Henry Cavill glumio je u epizodi 'The Green Man', u kojoj su njegov lik izgrizle bijesne lisice, a i Sharon Stone, Joan Collins i Johnny Depp samo su neki od poznatih glumaca koju su izrazili želju pojaviti se u ulozi žrtava u ovoj seriji.