ZANIMLJIVA SELEKCIJA

Tko je najbolji plesač i kakve pjesme slušaju? Šime Vrsaljko i Domagoj Vida otkrili glazbene tajne iz svlačionice Vatrenih

01.06.2021 u 16:31

Bionic
Reading

Uoči skorašnjeg Europskog prvenstva, hrvatski reprezentativci Šime Vrsaljko i Domagoj Vida odgovorili su na osam pitanja koja su za cilj imala otkriti njihov kao i ukus njihovih kolega iz reprezentacije

Dok Domagoj Vida za 'nabrijavanje' prije utakmica sluša pjesmu 'Svijet voli pobjednike' od Colonije, Šime Vrsaljko potiče se Thompsonovom pjesmom 'Lijepa li si' jer, kako kaže, to je pjesma o 'našoj lijepoj zemlji i ponosnoj naciji'.

Kada slavi uspjeh nakon utakmice, Domagoj Vida okreće se singlu 'Livin' La Vida Loca' od Rickyja Martina jer ima izvrstan ritam i u naslovu se spominje njegovo prezime. S druge strane, Šime Vrsaljko slavi uz 'Afriku' Dine Dvornika jer je po njemu to idealna pjesma za slušanje kada se osjeća dobro i želi slaviti.

Na pitanje tko je najbolji pjevač/plesač u reprezentaciji, Domagoj Vida odgovorio je sljedeće: ' Rekao bih da je Ivan Perišić najbolji pjevač, a Dominik Livaković najbolji plesač. Oni su iz Dalmacije, gdje su svi prilično muzikalni. Dajte im bilo koju dalmatinsku pjesmu pa da vidite'. Šime Vrsaljko vidi Domagoja Vida kao najboljeg pjevača u reprezentaciji, dok su najbolji plesači svi ostali.

  • +10
Hrvatska nogometna reprezentacija 2020. godine Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

Poput Vide i Vrsaljko je potvrdio da se u svlačionici tijekom i nakon utakmica hrvatske reprezentacije uživa samo u hrvatskoj glazbi, točnije tradicionalnim domoljubnim pjesmama.

'Slušamo tradicionalne hrvatske pjesme, zbog naše novije povijesti imamo doista puno emotivnih, domoljubnih pjesama, koje onda kombiniramo s nekom popularnom hrvatskom glazbom', izjavio je Vida.

Na pitanje koja se pjesma pušta u svlačionici nakon pobjede i zašto, Vida je odgovorio da im je uvijek prva na repertoaru Thompsonova 'Lijepa li si', dok je Vrsaljko otkrio kako uživaju slušati i pjevati pjesmu 'Nije u šoldima sve' Mladena Grdovića.

'S​​jajno smo se zabavljali pjevajući tu pjesmu nakon naših pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, sve do finala. Pjevač Mladen Grdović bio je naš gost u hotelu u Moskvi nakon što smo u polufinalu pobijedili Engleze. Bio je fantastičan osjećaj proslaviti tu povijesnu pobjedu pjevajući s Grdovićem', prisjetio se Vrsaljko.