Spin doktorica BORISA JOHNSONA

Tko je Carrie Symonds, 24 godine mlađa djevojka novog britanskog premijera, koji je zbog nje ostavio i suprugu: 'Prati je svuda poput psića'

24.07.2019 u 12:40

Bionic
Reading

31-godišnja Carrie Symonds kći je suosnivača The Independenta Matthewa Symondsa i Josephine Mcaffee, jedne od odvjetnica istih novina. Odrastala je u londonskom Southwestu, potom je studirala povijest umjetnosti i kazalište na Sveučilištu Warwick, a nakon diplome pridružila se Konzervativnoj stranci 2009. godine, za koju je radila u odnosima s javnošću

Upravo je ondje 2012. upoznala Borisa Johnsona, a već tri godine kasnije radila je na njegovoj kampanji za gradonačelnika Londona. Zbog mlađahne Carrie Symonds danas 55-godišnji Boris Johnson okončao je nakon 25 godina svoj brak, a mnogi britanski mediji tvrde da je upravo ona ključna u svim odlukama koje donosi novi premijer Velike Britanije.

Tvrde kako će se njezin utjecaj na Borisa Johnsona itekako osjećati, no isto tako da se ona nema namjeru javno pokazivati i promovirati. Iako je za životne partnere britanskih premijera itekako uobičajeno da uz njih stoje, poziraju i mašu okupljenim fotografima ispred kućnog broja 10 u londonskoj Downing Street, službenom sjedištu premijera, budući da Boris Johnson još uvijek nije službeno razveden od supruge Marine, to se, barem ovih prvih dana nakon službenog preuzimanja dužnosti, neće dogoditi.

  • +11
Carrie Symonds Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dapače, Carrie Symonds isprva se neće useliti u rezidenciju sa svojim partnerom. 'Carrie Symonds jednostavno ne želi ugroziti pozornost javnosti na Borisa na najvažniji dan u njegovu životu', otkrio je izvor, dodavši kako par već duže zajedno živi, no o svemu tome novi premijer ne želi govoriti: 'Odavno sam odlučio da o ljudima koje volim nemam namjeru govoriti', rekao je jednom.

No navodno to nije jedini razlog. Šuška se kako je najbliži krug suradnika Borisa Johnsona protiv toga da ova utjecajna PR stručnjakinja, specijalizirana za spinove, dobije ikakvu službenu titulu i poziciju među premijerovim osobama od povjerenja.

Ipak, to ne znači da ona neće biti siva eminencija u kući na broju 10 Downing Streeta. Inače, Carrie Symonds ima iskustva u političkim spinovima i obratima - radila je za aktualnog ministra unutrašnjih poslova Sajida Javida, kao i za Johna Whittingdalea tijekom njegovog rada na mjestu ministra kulture. Savjetovala je Zaca Goldsmitha, a potom je postala glavna za komunikacije u Konzervativnoj stranci. Godine 2018. napustila ju je i počela raditi na Bloombergu kao PR za njihov program Vibrant Oceans.

Tek naknadno doznalo se da je upozorena da da ostavku na mjestu komunikacijskog stručnjaka u Konzervativnoj stranci jer će u suprotnom biti smijenjena, a navodno se Boris Johnson osobno upleo i pokušao spasiti njezino radno mjesto nakon što je, pisalo se, optužena za neopravdano trošenje tisuća funti i loše poslovanje. Glasnogovornik stranke te navode nije želio komentirati.

Njihova veza u to doba još nije bila javna, a o svemu se počelo šuškati nakon što se, putem društvenih mreža, doznalo kako se Boris Johnson s još nekoliko starijih kolega pojavio na njezinoj rođendanskoj zabavi, što je javnost dočekala na nož. Na Valentinovo 2018. Carrie se navodno pohvalila prijateljima kako je provela noć s njim u Oxfordshireu, a sve je dospjelo u javnost u rujnu iste godine, kada je Boris Johnson napokon službeno potvrdio vezu, rekavši da se nakon 25 godina braka rastaje od Marine Wheeler.

Uskoro bivša supruga već mu je dva puta oprostila njegove izvanbračne afere iako ga je svaki put izbacila iz kuće - prvi put 2004., kada je doznala za njegovu četverogodišnju vezu s Petronellom Wyatt, a potom i 2010., kada je posumnjala da je dobio dijete s Helen Macintyre, no čini se da je ovoga puta kraj konačan.

Sudeći po britanskim medijima, ljubavna veza između Borisa Johnsona i Carrie Symonds poprilično je burna, a nedavno je u svemu sudjelovala i policija koja je pozvana u njezin dom nakon što su susjedi prijavili svađu para. Navodno je ona vikala da se 'makne s nje i napusti kuću', čulo se razbijanje posuđa, a sve to susjedima je bio dovoljan znak da se nešto zbiva i da bi moglo poći po zlu.

Kakva je Carrie u vezi, vjerojatno je najbolje opisao njezin bivši dečko Oliver Haste:

'Kada joj je sve išlo od ruke, biti s Carrie bilo je fantastično, a kada joj je bilo loše, i veza je bila grozna. Imali smo jako strastvenu vezu i to u emocionalnom smislu. To je veza s najviše uspona i padova u kojoj sam bio. Zapravo i veza i prijateljstvo s Carrie vrlo su intenzivni i s njom nikada nije dosadno.'

Da je veza Borisa Johnsona i Carrie Symonds ozbiljna, potvrdili su i neki im bliski prijatelji te tvrde kako se premijer želi vjenčati s njome. 'Želi je zaprositi, totalno je opčinjen njome. Slatko je vidjeti kako je on prati svuda poput psića, no vrlo je oprezan i silno se trudi da nešto ne zabrlja.'