dobila je ime po operi

Tko je Arija Rizvić, zgodna buntovnica iz serije 'Drugo ime ljubavi'

17.01.2020 u 06:42

Bionic
Reading

Arija Rizvić kazališnoj je publici poznata kao redateljica i glumica, a gledatelje je osvojila u dramskoj seriji Nove TV gdje glumi razmaženu tinejdžericu, influencericu Maju, što joj je prvo televizijsko iskustvo. Talentirana brineta predstavnica je generacije koja će neosporno u godinama koje dolaze dominirati na umjetničkoj sceni

Maja, koju zgodna Riječanka igra u seriji, mlada je svojeglava buntovnica, najmlađa članica obitelji Krpan.

'S obzirom na to da mi je želja bila okušati se i u TV i u filmskoj glumi, poziv na audiciju za ovu seriju odmah sam prihvatila i nakon dva kruga javili su mi da sam dobila ulogu. Uloga mi je na audiciji odmah sjela i jako mi se sviđa način na koji pisci sada razvijaju moj lik', ispričala je ranije Arija Rizvić za Jutarnji list.

Smatra da svaki redatelj mora biti i glumac i da se mora bar jednom u životu okušati na sceni.

'Mi redatelji svakodnevno radimo s glumcima i moramo poznavati njihov mehanizam, osjetiti što glumac prolazi kroz proces s redateljem i sam sa sobom... Gluma u kazalištu i gluma na filmu i seriji dva su različita procesa, a ja u gotovo svakom dosadašnjem glumačkom radu, bilo u kazalištu ili sad na seriji, sve više otkrivam glumački unutarnji svijet, i sva ta iskustva prenosim na režiju i u rad s glumcima', objasnila je zvijezda Nove TV koja odnedavno na društvenim mrežama ima i svoj klub obožavatelja.

U Veneciji je pohađala masterclass jednog od najvećih svjetskih kazališnih redatelja Thomasa Ostermeiera, a pozvana je i na stažiranje na poznatoj Dramskoj akademiji Max Reinhardt u Beču.

Dolazi iz odvjetničke obitelji, a roditelji su joj uvijek bili podrška. Od svoje četvrte godine pohađala je razne plesne radionice, zatim je završila Školu za klasični balet, pa školu solo pjevanja u Rijeci. Velik je broj uspješnih i hvaljenih predstava i projekata iza nje, a među ostalim je dobila nagradu publike za najbolju predstavu 'Povratak' na Marulićevim danima u Splitu te još dvije glumačke nagrade na Festivalu glumca. Režirala je i dvije glazbeno-dramske predstave.

Na seriji 'Drugo ime ljubavi' sprijateljila se s glumicom Katarinom Baban, koja joj glumi maćehu u seriji, a koju je upoznala na setu. Nedavno su skupa bile na putovanju u Parizu.

U slobodno vrijeme simpatična 26-godišnja ide na trening, meditira uz omiljenu glazbu, čita. Obožava otići na koncerte klasične glazbe, a najviše se voli isplesati. Nije poznato je li zauzeta ili slobodna budući da ne voli pričati o svojoj intimi.

'Obožavam duhovite dečke, ali istinski duhovite. Šarm me na prvu privuče i osvaja. Volim se smijati i da je stalno neka zezancija', otkrila je ranije za Story.

  • +3
Arija Rizvić Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo Nova TV