najprestižnija muška uloga

Tko će biti sljedeći James Bond? Idris Elba je odustao od 'pregovora', a evo koji su glumci još u igri

16.08.2022 u 15:37

Bionic
Reading

Posljednji nastavak najpoznatijeg špijunskog serijala izašao je prošle godine, a njime je označen kraj ere Daniela Craiga u ulozi agenta. Jedna od glavnih tema su nagađanja o tome tko će naslijediti Craiga i utjeloviti tu važnu ulogu filmske industrije. Među ostalim u utrci za najprestižniju mušku ulogu bio je Idris Elba

Prema pisanju DailyMaila Idris Elba je odustao od višegodišnjih razgovora oko toga da bi postao sljedeći James Bond, utirući put novom agentu 007. Šuškanja o tome da 49-godišnji glumac možda neće preuzeti Daniela Craiga naveli su obožavatelje da nagađaju tko je sada favorit za tu ulogu.

Za sada je na vrhu Henry Cavill zatim Regé Jean-Page, a slijede ih Tom Hardy i James Norton i Chiwetel Ejiofor.

HENRY CAVILL

Henry je godinama bio izgledni izbor pokazujući da je još uvijek zainteresiran za željenu ulogu ako se ukaže prilika. On je za The Sunday Timesu 2021. izjavio da će 'vrijeme pokazati' hoće li on postati posljednji glumac koji će tumačiti kultnu ulogu nakon Daniela Craiga koji napušta akcijsku franšizu. Za GQ 2020. je rekao da bi 'apsolutno iskoristio priliku' ako bi mu se ukazala, jer bi 'volio glumiti Bonda' i jer bi to 'bilo vrlo, vrlo uzbudljivo.'

REGE JEAN-PAGE

Prošle godine je priznao da je 'polaskan' što je uvršten među mnoštvo britanskih zvijezda koje se predlažu za ovu kultnu ulogu. Međutim, unatoč tome što je bio favorit kladioničara, zvijezda 'Brigertona' je rekao da je zbunjen idejom pravljenja bilo kakvih planova u 'ovom trenutku' i da je 'odustao' od toga. Također je priznao da zna biti pomalo kao 'konj za trku' - često potpiše projekt i potpuno se usredotoči na njega.

TOM HARDY

Potvrdio je da želi biti sljedeći agent 007 - tako što je odbio govoriti o ulozi u strahu da će zbog toga staviti na 'crnu listu'. Govoreći za Daily Beast 2017., priznao je: 'Ako to spomenem, nestalo je.' Objasnio je: 'Znate, postoji izreka među nama u glumačkom bratstvu i u mojoj grupi vršnjaka, da ako pričate o tome automatski ispadate iz utrke. Tako da to nikako ne mogu komentirati!'. Ali glumica Moneypennyja Naomie Harris rekla je da vjeruje da bi on trebao dobiti ulogu. Govoreći na ITV-ovoj emisiji Lorraine, zvijezda Mjesečine priznala je da 'nikada prije nije radila s Tomom', ali je očito velika obožavateljica. Dodala je: 'On bi bio izvrstan Bond, ali oni uvijek izaberu nekoga koga ne očekujemo i koji je u usponu'.

JAMES NORTON

Zvijezda 'Grantchestera' i serijala 'McMafia' rekao je da je 'ludo i prilično laskavo' da ga se smatra zamjenom za Jamesa Bonda. Kako je ranije izjavio vrijeme je da se okrene filmskim ulogama. Snimio je dramu 'Mr. Jones' i novu adaptaciju književnog klasika 'Male žene', a uloga Jamesa Bonda mogla bi biti njegov novi veliki korak. Norton o tome kao i Tom Hardy ne želi ništa otkrivati, jer se boji da ga Bondovi producenti brzo ne otpišu kao svakog glumca koji se prerano počne hvaliti.

CHIWETEL EJIOFOR

Prvi put je objavljeno 2014. da je zvijezda filma '12 godina ropstva' izbor za ulogu protivnika 007. Producenti Barbara i Michael G. Wilson žele glumca nominiranog za Oscara i Zlatni globus, ali još nisu dali službenu ponudu, tvrdi Variety. To je bilo navodno prije izlaska 'Spectrea' u studenom 2015., a Daniel je već potpisao da će se vratiti kao Bond za nadolazeći film. Chiwetel je 2015. godine rekao za Variety: 'Želim da Michael Peña bude James Bond'.

Idris je bio najizgledniji favorit kladioničara kao zamjena za Daniela Craiga kao superšpijuna, ali želi nastaviti s drugim ulogama. Čak je iznio popis predloženih imena producentici Barbari Broccoli glumaca koji bi mogli glumiti 007. Izvor je za The Sun rekao: 'Obožavatelji i Barbara su jako željeli Idrisa, ali on želi stvoriti nešto za sebe' Na premijeri svog filma 'The Harder They Fall' 2021., Idris je na pitanjeće do novog nastavka hoće li on biti sljedeći 007 rekao: 'Ne, neću biti James Bond'. Producentica Jamesa Bonda, ranije je priznala da će trebati puno vremena da se izabere Craigova zamjena uglađenog špijuna. 'Ne postoji scenarij i ne možemo ga smisliti dok ne odlučimo kako ćemo pristupiti sljedećem filmu', kazala je i dodala da će trebati dvije godine do sljedećeg nastavka. Jedno je ipak sigurno, Bond neće biti žena.

Idris Elba i Sabrina Dhowre Izvor: Profimedia / Autor: Jason Szenes / UPI / Profimedia