'INTERNA ŠALA'

Tim Jamie Olivera u gabuli zbog psovanja

18.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Umirovljenom učitelju, koji je u e-mailu Jamieju Oliveru izrazio svoje nezadovoljstvo zbog prostota koje kuhar izgovara u svojoj emisiji, rečeno je da odj...

Šezdesetjednogodišnjak, koji je htio ostati anoniman, kritizirao je kuhara zbogkorištenja riječi fuck tijekom emisije Ministry of Food naChannelu 4.

Nekoliko dana kasnije dobio je odgovor od Oliverova tima u kojempiše: 'Što mislite da sam trebao odgovoriti, osim odje…?' Učitelj tvrdi da seosjetio uvrijeđenim. 'Dolazimo do trenutka kada je korištenje riječi fucku potpunosti neprihvatljivo.

Potrudio sam se da im skrenem pozornost na to iismijali su me.' E-mail je napisao Kris Boobyer, koji je član Oliverovatima, a koji je odgovor na mail napisao kao internu šalu između njega i kuharovaslužbenika za odnose s javnošću Petera Berryja, no greškom je poslan iautoru originalnog maila.

Učitelj je odmah kontaktirao Boobyera kako bise požalio i tada mu je rečeno da je Oliverov tim 'zgrožen' greškom.Boobyer je rekao da mu je žao zbog toga što je napisao tako neukusan komentar teda se želi ispričati gledatelju. Učitelj je na to kazao da se tim ispričao, alizbog greške, a ne onog što su napisali.

Glasnogovornik Jamieja Oliverarekao je da je e-mail bio 'nesretna pogreška'. Dodao je da smatraju da jeprikazivanje Olivera dok psuje kada je ljut ili pod pritiskom opravdano jer 'nebi bilo pravedno ne čuti komentare publike, jer prostote utječu na njihovogledanje emisije'.

U jednoj od ranijih epizoda Oliver je izrekaofuck šest puta u pet minuta. Julian Bellamy, voditeljprograma Channela 4, rekao je da neće cenzurirati Oliverove izrazeobjašnjavajući odluku: 'Jasno je da ih Jamie koristi kao svoj način suočavanja sljutnjom ili šokom. To je spontana reakcija.'