KULTNI VINKOVAČKI SASTAV

The Karambol slave 40 godina postojanja i novom pjesmom poručuju 'Budi svoj'

31.05.2019 u 14:05

Bionic
Reading

Bend the Karambol osnovan je 1979. godine u Vinkovcima i ove jeseni slavi 40 godina postojanja. Kroz sastav su prošli brojni glazbenici, a sadašnja postava formirana je od iskusnih glazbenika koji su svoj zanat brusili u nadaleko poznatoj vinkovačkoj školi rocka

The Karambol čine: pjevač Vladimir Bakarić, ritam gitarist Miroslav Fuzy, solo gitarist Krešimir Janošić, bubnjar Hrvoje Tuček, basist Slaven Nuhanović i klavijaturist Mario Dragičević. Za izdavačku kuću Croatia Records objavili su dva EP-ja: 'Djetinjstvo' i '80-te' te album 'Svirepo i brutalno', a njihove pjesme našle su se i na kompilacijama 'Novi zvuk' i 'Najbolje rock pjesme', također u izdanju CR-a. Bend je ostvario i zapaženu suradnju suradnju sa Shortyjem u pjesmama 'Svirepo i brutalno' i 'Ne vjeruj mi'. Iza njih su deseci singlova i spotova objavljenih u vrhunskoj produkciji te mnoštvo odsviranih koncerata na malim i velikim pozornicama, stoji u priopćenju.

'Izvodimo rock glazbu u najširem smislu te riječi. Nas šestorica smo svi različiti i slušamo različite vrste glazbe pa je samim tim neminovno da se, možda i nesvjesno, osjećaju razni utjecaji. Ne opterećujemo se time gdje će nas svrstati, radimo pjesme po osjećaju pa što ispadne od toga. Za nas postoje samo dobre i loše pjesme a kako će se to zvati, potpuno nam je nebitno', poručuje gitarist benda Krešimir.

Izvor: Društvene mreže

Sada su predstavili novi singl i spot 'Budi svoj'. Glazbu i tekst potpisuje Miroslav Fuzy, a aranžman bend i Branimir Jovanovac Bani koji je pjesmu i producirao. Popratni video spot režirao je Josip Grizbaher (Cinematic Osijek).

'Pjesma 'Budi svoj' nastala je još 2012., ali je svoje vrijeme dočekala tek 2019. godine. U potpunosti je pozitivna i poručuje nam kako nikada ne treba odstupati od svojih ideala i snova, bez obzira što nam se u životu događalo. Nekako se samo po sebi nametnulo i to da je spot koji prati pjesmu nastao u studiju za vrijeme snimanja, a prikazuje nas baš onakve kakvi zapravo i jesmo!', rekao je Vladimir.