NEUNIŠTIVA UMJETNICA

Tereza Kesovija slavi rođendan, a kao jedan od najljepših darova joj je film o njezinom životu 'To sam ja'

03.10.2019 u 12:37

Bionic
Reading

Diva naše zabavne glazbe koja ima karijeru dugu 60 godina tijekom, danas će napuniti 81. godinu. Više puta je izjavila da se ne zamara starošću i prolaznošću života, a zvijezdi koja je četiri puta napunila parišku Olympiju, za rođendan je stigao poseban dar. O njezinim životnim usponima i padovima snimljen je 52-minutni film

Pozitivna energija i vedar duh konavoske glazbenice Tereze Kesovije nisu je napuštali ni u najtežim životnim trenucima i takva je bila i ostala kao uzor i vječna inspiracija svojim vršnjacima, kolegama i prijateljima s kojima i danas provodi često nezaboravne trenutke. Uoči rođendana kojeg će proslaviti u krugu svojih najbližih, stigao joj je specijalan poklon.

Naime, nakon knjige 'To sam ja', životna priča legendarne glazbene dive ispričana je i na filmu kojeg će gledatelji uskoro imati priliku premijerno pogledati. Riječ je o projektu HRT-ova scenariste i redatelja Mire Brankovića koji u 52 minute opisuje njezin privatni i poslovni put, a u kojem će biti prikazane i nikad viđene fotografije i priče. U njemu su i bivši suprug Miro Ungar, Gabi Novak, Terezini članovi benda te prijatelji i umjetnici iz Francuske, a i neka poznata lica koja više nisu s nama, poput Jakše Fiamenga i Đela Jusića. Snimalo se u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Parizu te u Terezinoj rodnoj kući u konavoskom mjestu Lovorno.

Izvor: Društvene mreže