IZAZOVNI MJESECI

Teret upravljanja monarhijom sada pada na princa Williama

23.03.2024 u 20:30

Bionic
Reading

Za princa od Walesa životni udarci dolaze brzo, jedan za drugim. Prvo je njegov otac, kralj Charles, otkrio da mu je dijagnosticiran rak, a onda je stigla vijest od liječnika da i njegova supruga Catherine, princeza od Walesa, ima istu dijagnozu

Stres kod prijestolonasljednika u narednim mjesecima bit će popriličan. Ne samo da mora uzdržavati svoju suprugu i oca, također mora voditi svoju malu djecu kroz zdravstvenu krizu u obitelji, pod budnim okom javnosti. William sada mora preuzeti velik dio odgovornosti vođenja monarhije kroz izazovne mjesece koji ga očekuju.

'Imati Williama uz sebe veliki je izvor utjehe i sigurnosti', izjavila je Kate ovog petka u video izjavi kojom je stala na kraj svim teorijama zavjere.

Nakon njezine operacije abdomena u siječnju, William je nakratko odstupio s kraljevskih dužnosti kako bi se u potpunosti posvetio obitelji.

Kraljevskim dužnostima vratio se 6. veljače, da bi tri tjedna kasnije iznenada odustao od sudjelovanja na misi zadušnice za svog pokojnog kuma, grčkog kralja Konstantina, navodeći 'osobne razloge'. Njegov potez izazvao je mahnita nagađanja na društvenim mrežama, a sada se smatra se da je u to vrijeme doznao za dijagnozu supruge.

  • +5
Posljednji put u javnosti: Kate Middleton s princem Williamom i djecom Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kate je na kemoterapiji i malo je vjerojatno da će u dogledno vrijeme obavljati bilo kakve službene dužnosti. Kralj Charles je prošlog mjeseca nastavio s ograničenim obvezama, no ne očekuje se da će uskoro obavljati veće kraljevske angažmane.

Williamov će prioritet sljedećih nekoliko tjedana biti njegova obitelj. Princ može uzeti vremena koliko mu je potrebno bez financijskih briga ili straha od gubitka posla. Mnogi supružnici ili partneri u sličnom položaju moraju donijeti teške odluke, dok oboljeli značajno ovise o podršci – praktičnoj i emocionalnoj – bliskih osoba.

Kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan Brady / Avalon / Profimedia