RAZLIČITE VOJVOTKINJE

Tenzije se više ne mogu sakriti: Kate Middleton i Meghan Markle ne pronalaze zajednički jezik

27.11.2018 u 15:11

Bionic
Reading

Britanski mediji već neko vrijeme pišu o tenzijama između vojvotkinje Kate Middleton i Meghan Markle. Karakterno su vrlo različite, a odnos dvije šogorice posebno se narušio posljednjih mjeseci. Kulminiralo je odlukom Meghan i Harryja da odsele iz Kensingtonske palače

Na prvu je sve djelovalo kao velika obiteljska idila. Svijet je napokon dočekao da i mlađi sin princeze Diane i princa Charlesa dovede u kraljevstvo ženu s kojom planira provesti ostatak života. Tadašnja nevjesta stigla je iz drugačijeg svijeta i polako se počela privikavati na svoje nove obveze i titulu. Meghan je u to vrijeme često naglašavala kako ju je Harryjeva obitelj sjajno prihvatila.

'Obitelj je sretna što je Meghan s nama. Odlično smo se proveli kod brata i šogorice, trčeći za klincima. Ona je odradila odličan posao, pretpostavljam da nas doživljava kao obitelj koju nikad nije imala', pričao je Harry nakon prvog zajedničkog Božića provedenog u Sandringhamu s ostatkom kraljevske obitelji.

  • +21
Meghan Markle i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Idilična situacija razvijala se svojim tokom i s vremenom je bilo sve više prigoda na kojoj smo Harryja, Meghan, Williama i Kate mogli vidjeti skupa na okupu. Zajedno su došli i na Forum kraljevske zaklade u veljači.

Svi četvero djelovali su vrlo opušteno, a trudna vojvotkinja od Cambridgea i njezina buduća šogorica Meghan pokazale su tada da se dobro slažu.

'Smatram da je odlično to što imamo na okupu četiri različita karaktera i osobnosti dok nas sve veže ista strast za promjenama. Naravno da ponekad imamo različita mišljenja. Raditi zajedno kao obitelj ima svoje izazove i svi koji isto prolaze znaju kako je to, no sada smo zaglibili do kraja života zajedno', rekao je 33-godišnji Harry, na što je Meghan dodala: 'To je najbolji oblik zajedništva.'

  • +10
Modni stil Meghan Markle i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No s vremenom su na vidjelo dolazile prevelike razlike, a posebno se to očitovalo u odnosu Kate i Meghan. Izvor blizak palači tvrdi kako se dvije šogorice više ne slažu baš dobro.

'Unatoč sličnim okolnostima njihova dolaska u kraljevstvo, one su jako različite žene. Meghan je ekstrovert, a Kate je poprilično sramežljiva', pojasnio je neimenovani izvor te dodao kako se pridošlica Meghan drži vrlo visoko za razliku od Kate koja je u obitelji mnogo dulje.

  • +8
Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da u palači zaista ima problema otkako je stigla nova članica potvrđuje i činjenica da je Melissa Touabt, osobna asistentica Meghan Markle, dala otkaz nakon samo šest mjeseci rada s novopečenom vojvotkinjom. Neki tvrde kako se razlog njezina odlaska krije u tome što je Meghan Markle zapravo iznimno teška osoba, a to je još prije vjenčanja medijima otkrila i njezina bivša agentica Gina Nelthorpe-Cowne, koja je rekla da su vojvotkinja i njezine potrebe uvijek bile u prvom planu, kao i da je bila izbirljiva i sve joj je smetalo, pa se udaljavala od svih koji nisu dijelili njezine 'vizije'.

Istovremeno posluga iz palače tvrdi da je Meghan pravo osvježenje i da ih svojim karakterom podsjeća na pokojnu princezu Dianu, miljenicu naroda.

Osobe bliske kraljevskoj obitelji tvrde da se odnos vojvotkinje od Cambridgea i Sussexa najviše zakomplicirao oko vjenčanja. Kate je u tada bila u vrlo razdražljivom periodu, prošlo je samo mjesec dana od njezine treće trudnoće i još uvijek su na nju utjecali hormoni. Meghan navodno za to nije imala puno razumijevanja.

  • +16
Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svoju je stranu u ovom 'sukobu' zauzela je i kraljica Elizabeta koja se prilikom posljednjeg zajedničkog angažmana distancirala od Meghan. Za vrijeme ceremonije obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Prvog svjetskog rata, trudna Meghan smještena na balkon s njemačkom prvom damom Elke Büdenbender. Nešto bolju poziciju zauzele su vojvotkinja Camilla i Kate jer su se našle odmah uz kraljicu Elizabetu II.

Da stvari izmiču kontroli potvrdilo se i nedavnom odlukom da mladi bračni par Meghan i Harry presele u Frogmore Cottage u Windsoru, kuću koju im je kraljica poklonila nakon vjenčanja. Ovo je iznenadilo mnoge, jer se mjesecima pisalo da će vojvode od Sussexa preseliti u Apartman 1A Kensingtonske palače koji se nalazi tik do Apartmana 1 u kojem žive William, Kate i njihova dječica.