FROGMORE COTTAGE

Skriveno od poreznih obveznika: Sve oko renoviranja novog doma Meghan Markle obavijeno je velom tajne

27.11.2018 u 06:47

Bionic
Reading

Iako će, na kraju cijele priče, višemilijunski troškovi renovacije novog doma princa Harryja i Meghan Markle pasti na leđa britanskih poreznih obveznika, detalji o njoj drže se u strogoj tajnosti. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pripremaju sve za selidbu iz Kensingtonske palače u Frogmore Cottage, kuću koju im je kraljica poklonila nakon vjenčanja, što će se dogoditi vjerojatno u proljeće, netom prije negoli dobiju svoje prvo dijete

Kuća iz 19. stoljeća do sada se iznajmljivala kraljičinim rođacima, ali i osoblju, stoga nakon mnogobrojnih stanovnika zahtijeva i dobru renovaciju, a zbog osiguranja izričito je zabranjeno da detalji oko renoviranja dospiju u javnost.

Slično je bilo i kada se renovirala Anmer Hall, kuća u Norfolku, u koju su se svojedobno preselili vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea. Inače, u Frogmore Houseu, u sklopu čijeg se imanja nalazi manja rezidencija Frogmore Cottage, Harry i Meghan održali su domjenak nakon vjenčanja, a tamo su snimljene i službene fotografije povodom njihovih zaruka.

  • +12
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Šuška se da budući roditelji žele pretvoriti Frogmore Cottage u svoj obiteljski dom iz snova s pet spavaćih soba, ali i sobicom za bebu, kao i jednom u kojoj će živjeti dadilja. U Nottingham Cottageu, gdje trenutno žive, imaju tek dvije spavaće sobe.

Kako su poručili iz Kensingtonske palače, račune za renovaciju platit će Sovereign Grant, a to će na kraju ići iz džepa poreznih obveznika. Navodno bi interijer trebali platiti sami Harry i Meghan.

Inače, sam Frogmore Cottage trenutno je podijeljen u pet dijelova, što znači da bi svoj stančić tamo mogla imati i majka Meghan Markle, Doria Ragland, koja će se, kada joj se rodi prvo unuče, useliti s novopečenim roditeljima kako bi svojoj jedinici pomogla oko prinove.

Inače, Frogmore Cottage udaljena je manje od kilometra od dvorca Windsor, što znači i da će djetetova prabaka, kraljica Elizabeta II, biti na usluzi i pomoći Harryju i Meghan.