U njegovu ČAST

Teniska senzacija Emma Raducanu oca je učinila ponosnim i novu pobjedu proslavila dirljivom gestom

27.10.2021 u 09:52

Bionic
Reading

Engleska tenisačica Emma Raducanu je nakon osvajanja US Opena izborila svoju prvu pobjedu i to na turniru u zemlji svog oca. Osim pobjedom, oca je učinila ponosnim i zahvalivši se publici Transylvanian Opena i svojim obožavateljima na rumunjskom jeziku

Emma Raducanu je s rezultatom 4-6, 7-5, 6-1, u meču koji je trajao 2 sata i 28 minuta, pobijedila iskusnu Slovenku Polonu Hercog. Pobjedom je izborila drugo kolo, u kojem će se suočiti s domaćom tenisačicom Anom Bogdan.

'Puno znači igrati u zemlji moga oca', rekla je Raducanu na rumunjskom jeziku nakon pobjede i očarala malobrojnu publiku na stadionu, koji je zbog epidemioloških mjera rumunjske vlade bio gotovo prazan.

No mlada tenisačica zna put do mnogobrojnije publike pa je oca učinila još ponosnijim objavom na Twitteru nakon meča.

'Jako sam sretna što sam danas osvojila svoju prvu WTA pobjedu', napisala je na engleskom Raducanu, uz dodatak na rumunjskom, 'Multumesc mult si, te iubesc', što bi u prijevodu bilo 'puno vam hvala i volim vas'.

Zvuči pomalo nevjerojatno, ali mladoj osvajačici US Opena ovo je bio prvi osvojeni meč na turniru ove razine.

Podsjetimo, Emma Raducanu je rođena u Torontu. S majkom Kineskinjom Renee i ocem Rumunjom Ianom preselila se u Veliku Britaniju kad su joj bile dvije godine.

  • +4
Emma Raducanu Izvor: Profimedia / Autor: David Rose / Shutterstock Editorial / Profimedia

Britance je 18-godišnja Emma ovoga ljeta učinila ponosnim osvojivši US Open, pobjedivši u tinejdžerskom finalu Kanađanku Leylah Fernandez.

raspoložena vojvotkinja

[FOTO] Dobro raspoložena Kate Middleton u teniskom 'okršaju' s teniskom senzacijom Emmom Raducanu opet pokazala istrenirane noge

Pogledaj galeriju