AMERIČKA PJEVAČICA

Taylor Swift otvoreno o ulasku u 30-e: 'Ne živciram se oko kilograma, trendova ni mišljenja drugih ljudi'

06.12.2019 u 15:03

Bionic
Reading

Još kao mlada tinejdžerka ušla je u svijet glazbe i naglo postala svjetski poznata. Za nekoliko dana ova uspješna kantautorica i muzičarka puni 30-u, a u kako s godinama raste njezina slava i uspješna karijera. Oko starenja se, kaže, uopće ne zabrinjava, a novom se životnom desetljeću iznimno raduje

Do 30-e u koju će uskoro zgaziti, Taylor Swift ostvarila je ono što neki samo mogu sanjati. Iza sebe ima sedam studijskih albuma s nekim od najslušanijih pjesama prema svjetskim top ljestvicama. Deset puta bila je dobitnica Grammyja, a nedavno ju je američko glazbeno udruženje proglasilo glazbenicom desetljeća.

Stavimo li po strani njezinu trenutnu bitku s bivšim menadžerom i producentskom kućom, Swift konačno može reći da su joj se posložile karte na svim planovima. Ljubi britanskog glumca Joea Alwyna s kojim je u vezi tri godine, a svoju romansu drže podalje od medija.

Zbog svih svojih postignuća, a posebno onih u posljednjih dvanaest mjeseci, američki magazin People svrstao je Swift na svoju prestižnu listu osoba godine. U sklopu toga odradila je svoj veliki intervju u kojem se osvrće na svoj dosadašnji rad, te govori što je s godinama naučila i koje su joj odluke promijenile život na bolje.

'Postoje određeni dijelovi u mojoj glavi u koje ne zalazim mnogo. Primjerice ne živciram se oko kilograma i svog tijela, oko toga jesam li u trendu, kao ni oko mišljenja drugih ljudi. Ne zanima me misle li da sam cool ili ne, zapravo ne zanima me uopće što misle o meni', objasnila je Taylor te dodala: 'Takve stvari trebate staviti po strani. Mislim da to svatko shvati kako stari, a uz to nadam se i da postajemo nešto mudriji'.

Nadovezala se kako je od mnogo ljudi čula da su 30-e sjajno razdoblje te da se iznimno veseli novom životnom periodu u koji ulazi.

Atraktivna plavuša naglasila je kako u teškim trenucima, uvijek rado posjeti online stranice glumice Jameele Jamil, koja često objavljuje inspirativne citate o pozitivnom pogledu na svijet, svoje tijelo i izgled.

'Obožavam to što se zalaže za teme koje su inače rijetko društveno prihvatljive. Otvoreno govori da nema ništa loše u starenju, dostojanstvenom starenju, da to ne znači kraj karijere, seksualnog života niti da je to korak do smrti. Kada god mi dođe teško pročitam njezine poruke i odmah mi bude lakše.'

Osim toga Jamil u svojim objavama govori o trendu pozitivnog stava prema svim oblicima tijela i veličinama. To se također vrlo dopada mladoj glazbenici, koja tvrdi, da se ne voli previše opterećivati izgledom.

Swift, koja je ovih danas objavila novu božićnu pjesmu 'Christmas Tree Farm', koja će ne sumnjamo ovih blagdana postići rekordnu slušanost, dotaknula se medijskog pritiska tijekom njezinih glazbenih početaka.

'Toliko se isticao moj privatni život, pisalo se o svim mojim ljubavima, prekidima i dečkima. U jednom trenutku dobila sam dojam da sve što radim u glazbi nema cijenu i da je jedino što javnost zanima zapravo moja privatnost. Jako me smeta što društvo još uvijek postavlja neke norme. Postoji mišljenje da ako si žena u kasnim 20-ima, da se već trebaš udati, a uskoro i roditi. Vjerujem da će uskoro takav način razgovora postati uvredljiv i neprihvatljiv', zaključila je Swift, koja zbog svojih trauma u prošlosti, novu ljubavnu vezu drži podalje od medija i javnosti.