riječi koje slamaju srca

Tarik Filipović se oprostio od Ćire: 'Mogli su te voljeti ili ne voljeti, ali nitko nije mogao biti ravnodušan prema tebi, a ja sam te baš volio'

08.02.2023 u 12:29

Bionic
Reading

Od trenera svih trenera od srijede ujutro se opraštaju osobe iz javnog života s kojima se Miroslav Ćiro Blažević godinama družio i bili su bliski prijatelji, a posebno emotivnu objavu posvetio mu je glumac koji je napravio predstavu njemu u čast

'Znali smo da igraš sudačku nadoknadu, ali sam se nekako nadao,poznavajući te dobro, da 'Veliki sudac' neće svirati kraj još dugo,dugo… 25 godina smo bili dio života jedan drugome i bio si uvijek radost, optimizam, energija, osmijeh… 'Nismo mi samo prijatelji, mi smo rod! Ja sam ti bolan amidža zvijezdo moja!'…tako si govorio, a baš i bijasmo kao strikan i netjak. Čudesna su ta mala mjesta kao Dolac kraj Travnika koji podari svijetu i nobelovca i 'trenera svih trenera'… 'Onaj Mourinho, da se kao ja rodio u Travniku, taj do Vakufa ne bi dobacio! Donjeg!' Kada si rezimirao svoj život uvijek si naglašavo da je bio težak, prepun muke, tragedija, suza, gubitaka, ali svijet te doživljavao kao čisti, gorski potok', piše Tarik Filipović na društvenoj mreži i nastavlja:

'A koliko sam tvojih iskrenih suza vidio… poklonio sam ti predstavu o tom istom životu, tvom, jedinstvenom i teško ponovljivom, spomenik za života. I još mi odzvanja tvoj šapat 'hvala ti sine što si me za života učinio besmrtnim'. Kada se bude snimao film o tebi to će biti najduži naslov u povijesti kinematografije… 'Gospodin, mangup, šarmer…' ili samo 'Ćiro' jer takva dvojica ne postoje. Trudim se izbjeći patetiku na ovim poligonima za opraštanja od društvenih mreža jer ja se ne opraštam, tu si, bit ćeš tu, uz kavu kod 'Charlia' i dalje ću čekati da naiđeš pa da smijeh odzvanja Gajevom. I da pričamo o svemu što volimo, o nogometu, Bosni, Hrvatskoj, Travniku, Zenici, Zagrebu. 'Mogli su te voljeti ili ne voljeti ali nitko nije mogao biti ravnodušan prema tebi, a ja sam te baš volio. I dobit ćeš svoju 'Ulicu klupa Miroslava Blaževića' koji sam zamislio, gdje će se mladi ljubakati, penzioneri igrati šah i 'tabirit' politiku, neki turist 'ubiti oko', a tebi je klupa bila život. I igrat ću našu predstavu 'Ćiro' dok trajem. I svaki pljesak bit će pljesak tebi, a zastor ne zatvaramo nikada. Tvoj Tarik', stoji na kraju objave glumca i voditelja.

Podsjetimo, Tarik je osmislio i režirao te glumio u monodrami Ćiro koja je bila posvećena njegovom bogatom životu i karijeri.

  • +7
Miroslav Ćiro Blažević Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL