nježna strana legende

Tko su djeca Miroslava Ćire Blaževića? Govorio je da se nema pravo potužiti, ali da mu je 'sin Miroslav najbolji'

08.02.2023 u 09:42

Bionic
Reading

Miroslav Ćiro Blažević nije dobio bitku s bolešću, s rakom prostate zbog kojeg je u posljednje vrijeme govorio da je njegova teška borba sve ozbiljnija, a tužne vijesti stigle su u srijedu ujutro. Otišao je dan uoči proslave 88. rođendana, ostavljajući za sobom brojne uspjehe zbog kojih je postao hrvatska legenda. Bio je uspješan trener i izbornik, a njegove majstorije i ekshibicije opčinjavale su mnoštva na svim meridijanima i paralelama. A prije svega bio je otac. U teškim trenucima, osobito pred kraj života, zasigurno mu je najveća podrška bila njegova obitelj

Iza Miroslava Ćire Blaževića ostalo je troje djece, kćeri Barbara, rođena 1962., i Katarina, koja je na svijet došla 1966., te sin Miroslav, rođen 1971. godine.

Sin, kćer i unuka :)

Objavljuje Miroslav Ćiro BlaževićUtorak, 14. lipnja 2016.

Katherine Blažević Mihalić sa suprugom Ivicom i dvoje djece živi u Dullyju, pokraj Lausanne. Vode firmu Fine Cuisine Services, koja preko prestižnog Gamma Cateringa delicijama i vrhunskom hranom opskrbljuje luksuzna događanja. Tatina ljubimica ranije je vodila Excellence Luxury Services, tvrtku za iznajmljivanje luksuznih automobila, plovila i privatnih zrakoplova u Ženevi, no ta je tvrtka likvidirana. Starija kći Barbara živi s mužem, američkim časnikom, i sinom na Floridi. Najmlađi Ćirin sin Miroslav živi u Zagrebu sa suprugom i dvoje djece.

A evo i prelijepe snahe Tanja Blazevic

Objavljuje Miroslav Ćiro BlaževićUtorak, 14. lipnja 2016.

Jednom je za 24sata Ćiro otkrio kako mu se sin zapravo trebao zvati. 'Htio sam da se zove Joško ili Anto, po braći, a moja kći Barbara već ga je nazvala Miroslav. Zbog takvih sam se stvari osjećao nemoćnim', rekao je tada.

'On nije samo moj otac, on je otac nacije, on je otac igrača, on ima svojih sinova', ispričao je Miroslav Blažević junior za In Magazin, a kako nosi isto ime kao otac, redovito su ga pitali što mu je Ćiro. 'Pitaju me, kako da ne, to je ime koje zahtijeva, a koliko god ga je teško nositi, toliko ga je i lako nositi', priznao je. Upravo sa sinom je Ćiro zadnji put snimljen kako šeće središtem Zagreba.

JAKO JE OSLABIO

[FOTO] Dirljiv prizor: Ćiro privukao pozornost u centru Zagreba u šetnji sa sinom Miroslavom

Pogledaj galeriju

Ćiro je bio jedan od onih koji je rado govorio o svojoj djeci.

'Roditelji su uvijek ambiciozni kad su djeca u pitanju. Nemam se pravo potužiti, ali mislim da mi je sin najbolji. Tu sam vrlo pravičan, a to mislim možda i zato što je on najviše sa mnom', otkrio je svojedobno za bosanske medije i nadovezao se: 'Jednu činjenicu ne može nitko zanemariti: svi su problemi u životu veliki, ali kad, ne daj Bože, imaš problem s djetetom, onda shvatiš da su svi ostali zapravo mali. Nikad nisam imao neki problem koji bi mi dao pravo da kažem da sam nezadovoljan.'

  • +22
Miroslav Ćiro Blažević - karijera Izvor: EPA / Autor: Achim_Scheidemann

Djeca su mu podarila šestero unuka. Brinuo se o njima, ali isticao da je bio jednako strog kao i prema svojoj djeci. Bio je pobornik discipline u svakom pogledu i smatrao da 'ako nisi strog, odoše djeca na stranputicu'. 'Kad su Barbari bile četiri godine, poželjela je lutku. U džepu sam tad imao pet franaka. Lutka stoji baš toliko, kao i pizza koju sam htio večerati. I umjesto večere kupio sam joj bebu', otkrio je svojevremeno.

  • +7
Miroslav Ćiro Blažević Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL