miljenica nacije

Tara Thaller: 'Zadovoljna sam i sretna što sam započela novo poglavlje u životu'

20.11.2022 u 10:57

Bionic
Reading

Mlada glumica odlučila se profilirati i kroz glazbu, svoju drugu veliku ljubav. Još kao djevojčica dvojila je hoće li se odlučiti za glumu ili pjevanje, a nedavno je zaključila da ne mora birati nego da može imati oboje. Da je baš sve čega se prihvati predodređeno za uspjeh, dokazala je pjesmom 'Oteta', kojom je donijela osvježenje na scenu. S Tarom Thaller za tportal smo razgovarali o prvim dojmovima u novom životnom poglavlju, glazbi koju sluša i onome što sprema od novih projekata

Svoju vokalnu svestranost Tara Thaller je pokazala još u showu 'Zvijezde pjevaju' 2019. godine, kad je pobijedila s mentorom Dinom Jelusićem. Mnogi su tada ustvrdili da bi bila šteta da ne ostane u glazbenim vodama. U međuvremenu je pratiteljima na društvenim mrežama servirala nekoliko svojih pjevačkih izvedbi i izjavljivala da bi se voljela okušati u mjuziklima u kojima bi objedinila sve svoje talente, a sad je sazrelo vrijeme da se ozbiljnije posveti glazbi.

Osim obitelji, najveću podršku i vjetar u leđa daje joj suprug. Premda je prvostupnica glume ranije izjavila da radije ne bi imala partnera iz glumačkog života, ipak je završila s dvije godine starijim glumcem Farisom Pinjom, a koji voli i pjesmu i poeziju, baš kao i ona.

Nedavno ste započeli glazbenu karijeru singlom 'Oteta'. Kakvi su dojmovi? Kako plivate u novim vodama?

Zadovoljna sam i sretna što sam započela novo poglavlje u životu, ali nisam ni toliko razmišljala o tome jer sam se već bacila na nove projekte i time sam okupirana.

Koji dio procesa stvaranja pjesama vam je najuzbudljiviji? Što vas inspirira?

Svaki dio nosi svoju ljepotu. Od pisanja pjesme do snimanja u studiju, kao i pripreme spota i samog snimanja, svaki dio je i lijep, ali i stresan jer se trudite da ispadne najbolje moguće. Inspiriraju me ljudi oko mene, njihovi talent i ambicija.

Izvor: Društvene mreže

Prije tri godine pobijedili ste u showu 'Zvijezde pjevaju', u kojem vam je mentor bio Dino Jelusić. Što mentor kaže na prvu pjesmu?

Dino mi se činio oduševljen, a rekao je da je sretan zbog mene, da mi želi svu sreću i da vjeruje u mene. To mi puno znači. Drago mi je da smo se uspjeli vidjeti tom prilikom.

Afirmirana ste glumica i kako se vaše dvije strasti, glazba i gluma, podudaraju? Što je teže?

To su moje dvije ljubavi koje su usko vezane, ali sve u čemu želiš briljirati je teško. Zapravo mi se čini da si sam sebi najveća prepreka.

Koji je bio presudan element pri odluci da se upustite u ovu novu profesionalnu avanturu? Koliko je na tu odluku utjecao vaš suprug Faris?

Ne mogu prstom pokazati, jednostavno su se stvari i situacija poklopile. Faris me podržavao u toj odluci.

S obzirom na to da je vaš suprug glumac i glazbenik, postoji li ideja o duetu?

Nikad ne reci nikad, ali nismo još o tome razmišljali.

Svojeg supruga upoznali ste tijekom studija u Sarajevu. Kakve vas uspomene vežu za Sarajevo?

Sarajevo će mi ostati u prelijepom sjećanju, studij i život u tom gradu u tom trenutku su mi godili. I uvijek se veselim povratku ondje.

Preselili ste se u Zagreb. Po čemu je za vas posebno Sarajevo, a po čemu Zagreb?

Sarajevo vežem uz studij, a Zagreb uz obitelj. Sarajevo pamtim po toplim ljudima, Vilsonovom šetalištu, baklavi i piti, a Zagreb je grad u kojem sam oduvijek živjela i zaista ga volim.

Na kojim projektima trenutno radite i što je presudno pri njihovom odabiru?

O nekim projektima još ne smijem govoriti, ali u siječnju izlazi prvi hrvatski 3D animirani film 'Cvrčak i Mravica', u kojem sam otpjevala nekoliko songova. Pri odabiru glavnu riječ vodi intuicija, a bitno mi je da je projekt kvalitetan i da se vidim u njemu.

Kakvu glazbu volite slušati? Koji su vam glazbeni uzori?

Volim raznovrsnu glazbu. Od Johnnyja Casha, Leonarda Cohena, RHCP-a, Arctic Monkeysa, Norah Jones do popularne glazbe poput Dua Lipe, Angele i regionalnih autora poput Sare Jo, Zoi i Nike Turković.

Što možemo očekivati od Tare Thaller u skorijoj budućnosti? Kakva nam još iznenađenja pripremate?

Crtić koji sam spomenula, novu pjesmu i svašta nešto za što se i ja i vi moramo strpjeti.

  • +3
Tara Thaller Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX