GLUMAČKA NADA

Tara Thaller o preseljenju u Sarajevo, vegeterijanstvu i debljanju

11.10.2019 u 09:43

Bionic
Reading

Mlada zvijezda serijala 'Uspjeh', koju televizijska publika u Hrvatskoj zna i po rolama u serijama 'Čuvar dvorca' i 'Pogrešan čovjek', te nastupima u HRT-ovom showu 'Zvijezde pjevaju' u kojem je proljetos pobijedila u paru s Dinom Jelusićem, prošlog mjeseca je obznanila da seli u Sarajevo. Ondje se Tara Thaller upisala na Akademiju scenskih umjetnosti. Otkrila je zašto se upisala ondje a ne u Zagrebu i zašto će ubuduće morati odbijati uloge

Tara Thaller je prije dvije godine pokušala upisati Dramsku akademiju u Zagrebu, no kako tada nije prošla, počela se baviti glumačkim poslom. Tijekom boravka u Sarajevu na Sarajevo Film Festivalu družila se s ljudima koji su joj ishvalili sarajevsku Akademiju pa sam odlučila pokušati tamo te se onamo seli na idućih nekoliko godina.

'Mislim da neću imati toliko vremena za žaliti za Zagrebom jer ću stvarno imati naporan tempo života, ali s druge strane imam tu obitelj i petero braće i sestara koje ostavljam i zbog toga mi je jako, jako teško, ali, eto, posjećivat ću ih što češće', ispričala je za IN Magazin Nove TV.

Mladoj glumici najveći san su Broadway ili West End. Glavna uloga buntovne tinejdžerice u HBO-ovoj seriji 'Uspjeh' lansirala ju je u zvjezdanu orbitu. Za tu ulogu pristala je i na ono što je mislila da nikad neće - razodjenula se.

'Mislim da cjelokupna uloga vrijedi toliko da se skinem, i nije to ništa vulgarno ni ružno. Isto tako, mislim da je to samo ljudsko tijelo, mi smo ti koji iz njega radimo ne znam što', kaže glumica koja je na prijemni na Akademiji pripremila dio iz ‘Antigone’, ‘Sjaja u travi’ i ‘Pjesmu mlade djevojke’ Slavka Mihalića.

Golišave scene najviše su je mučile zbog reakcije obitelji.

'Samo, eto, zato što se radi o meni jer sam njihova kći, unuka, sestra, što god, onda se na to malo drukčije gleda. Ljudi znaju imati zle komentare ili nekakve ulete. Ja sam dobila nekoliko uleta koji su glasili 'vidio sam te golu pa možemo preskočiti ne znam šta', pojasnila je Tara.

View this post on Instagram

Behind the scene

A post shared by Tara Thaller (@tara.thaller) on

Tijekom boravka u Sarajevu mlada glumačka nada ipak neće kušati čuvene sarajevske ćevape. Tara je naime vegetarijanka od 6. godine života.

'To je krenulo od mame u smislu da me ona jednostavno upoznala s tim što je zapravo meso, što se tu događa. Mnogo djece nije toga svjesno, možda kasnije otkrije, nekako se to meso uvijek maskira', tvrdi Tara i otkriva kako postoji još jedan važan kriterij prema kojem će odabirati nadolazeće uloge.

'Ne bih htjela mršavjeti ili se debljati ne znam koliko kilograma za neku ulogu jer sam imala problema sa slikom o sebi kada sam bila tinejdžerica. Zbog sklonosti prema anoreksiji i bulimiji ne bih htjela sebe ugrožavati', priznala je. Cijelo vrijeme, kaže, mislila da je debela. 'I sad nekad, ali mislim da se svi nekad tako osjećamo, lošiji i bolji dani, ali sad imam drugu razinu, racionalnu, znam da nisam i da je bitno da sam zdrava', ističe.

View this post on Instagram

What movie genre is your life?

A post shared by Tara Thaller (@tara.thaller) on

Taru, koja je ovo ljeto otputovala u New York kako bi snimila švicarski film ‘Hungry Saints’, nećemo moći vidjeti u novim ulogama. Kako bi se mogla posvetiti studiranju, moguće poslovne obveze će ostaviti sa strane budući da prve dvije godine dok je na Akademiji ima zabranu snimanja.