CEREMONIJA BEZ POKRIĆA

Tajno vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle nije valjano iz nekoliko razloga

08.03.2021 u 22:28

Bionic
Reading

Meghan Markle i princ Harry, po svemu sudeći, nisu se u tajnosti vjenčali svega tri dana prije raskošne javne razmjene zavjeta kako su tvrdili u svom eksplozivnom intervjuu s Oprah Winfrey

Engleska crkva zahtijeva dva svjedoka bilo kakve ceremonije vjenčanja da bi ona bila valjana. U intervjuu s Oprah Winfrey, Meghan je izjavila kako su ona i princ Harry izmjenili bračne zavjete tri dana prije raskošne ceremonije vjenčanja.

'Nitko to ne zna. Ali nazvali smo nadbiskupa [Canterburyja] i samo smo rekli: ‘Gle, ova stvar, ovaj spektakl je za svijet, ali mi želimo stvoriti svoju ljubavnu zajednicu među nama', u intervjuu s Oprah izjavila je bivša američka glumica koja se u svibnju 2018. godine udala za britanskog princa.

  • +4
Meghan Markle kod Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: CBS / Ferrari / Profimedia

'Prije vjenčanja za javnost zavjete koje smo napisali u svojoj sobi izgovorili smo u dvorištu pred nadbiskupom Canterburyjem', rekla je.

Crkvena pravila također propisuju da par mora svoje zavjete izmijeniti na javnom mjestu - kako bi se omogućilo davanje bilo kakvih prigovora – te kako privatno dvorište bez potrebnih svjedoka u konačnici ne bi umanjilo njegovu valjanost.

Vikar za englesku crkvu, pozivajući se na vojvodu i vojvotkinju od Sussexa, nakon odgledanog intervjua para oglasio se na Twitteru napisavši kako ne zna na što oni misle.

'Ne možete se vjenčati dva puta. Pa, što je bilo tri dana prije [njihove javne ceremonije]? A ako je to bio brak, što zaboga radimo 'igrajući se' svetog braka za kamere?', napisao je velečasni David Green, prema Fox Newsu, u tvitu koji je s njegovog profila uklonjen do popodnevnih sati ovog ponedjeljka.