POVRATAK OMILJENOG KVIZA

Tajna 'slučajne' kemije Antonije i Kreše

04.07.2014 u 10:06

Bionic
Reading

RTL Televizija tijekom vrućih ljetnih dana donosi novu sezonu popularnog kviza 'Tog se nitko nije sjetio! Voditeljica Antonija Blaće i njezin suvoditelj Krešimir Sučević-Međeral izborili su se za prime time te svakog radnog dana, počevši od ponedjeljka 7. srpnja od 20 sati, gledatelji mogu očekivati cijeli sat ispunjen dobrom zabavom koja će, bez obzira na visoke temperature, pokrenuti njihove 'moždane vijuge'

Kako ste se pripremali za treću sezonu kviza 'Tog se nitko nije sjetio'?

Antonija: Kao Joey Tribianni iz serije 'Prijatelji' - čitam enciklopedije. Ali sam došla samo do slova D. :)

Krešo: Zapravo nikako. Nakon više od 140 snimljenih epizoda nije potrebno previše vremena da se i nakon petomjesečne pauze brzo naviknemo. Ali za sebe mogu reći da sam provjerio u kakvoj mi je formi znanje - početkom lipnja sudjelovao sam na Svjetskom kviznom prvenstvu i osvojio drugo mjesto u Hrvatskoj i 107. na svijetu, u konkurenciji od preko 1800 natjecatelja.


Mnogi su jedva čekali vaš povratak na male ekrane. Znate li koliko ste u prvoj sezoni podijelili novca natjecateljima?

Antonija: Jedva su čekali, kažete? Pa, hvala vam svima i nadam se da niste dugo čekali jer smo se vratili puni elana, s novim natjecateljima i još zanimljivijim pitanjima. Jao, ne znam točno koliko je džekpota dosad osvojeno, ali čini mi se oko 150 tisuća kuna, više-manje. Ali moram vas ispraviti, nismo podijelili, natjecatelji su to zaradili.

Krešo: Ne znam točno, no između 100 i 150 tisuća kuna. Najveći džekpot je bio 35 tisuća, bila su dva preko 20 tisuća, još nekoliko između 10 i 20 tisuća kuna...

Biste li se rado vas dvoje prijavili kao tandem da pravila kviza dopuštaju?

Antonija: Ne znam bih li se upustila u tu avanturu, jako bi me bilo strah. A onda opet, kod nas u studiju je stvarno dobra atmosfera pa mi se ponekad čini da ljudi više vole te uspomene koje odnesu kući, nego sam novac. On, naravno, nije zanemariv, dapače poželjan je.

Krešo: Nismo o tome razmišljali, ali zašto ne, za neku egzibiciju? Dosad smo uglavnom više razmišljali u smjeru kako bi bilo da u jednoj emisiji zamijenimo uloge, tj. da Antonija malo pojašnjava, a ja vodim.

Mnogi hvale kemiju koja vlada među vama - i imate li puno toga zajedničkog?

Antonija: I Krešo i ja smo Vage u horoskopu, generacija smo, a nekoliko je dana razmaka između naših rođendana. Išli smo u istu školu, doduše nismo se tada poznavali. Ali da, baš se dobro slažemo, pričamo o svačemu u garderobi, zapjeva se koja tu i tamo u studiju. Uglavnom, vrijeme na setu nam prolazi u smijehu.

Krešo: Reklo bi se da imamo, premda smo sve to otkrili posve slučajno, kad smo se upoznali.

Postali ste omiljeni dvojac koji popravlja krhke kućne financije. Mnogi natjecatelji se nakon neuspješnog pokušaja vraćaju te postignu bolji rezultat - sjećate li se takvog slučaja?

Antonija: Kod nas svi imaju šansu doći dva puta, tako da smo 'popravak' stavili u pravila kviza. Većina natjecatelja tako i osvoji novac. Prvi put ih možda malo omete trema, pa drugi put budu opušteniji… Bilo je i onih koji su došli, pokupili džekpot i otišli kući. Take the money and run!

Krešo: Svaki par koji ne uspije jednom već prema formi emisije ima pravo na još jedan pokušaj. Međutim mnogi nas pitaju mogu li se čak i nakon dva neuspjeha ponovno prijaviti, možda s nekim drugim partnerom... Nažalost, odgovor na to pitanje je - ne. Svatko dobiva drugu, ali ne i treću priliku.

No bilo je slučajeva parova koji su u prvoj emisiji ispali odmah nakon prvog kruga, a potom u drugoj emisiji osvojili džekpot. Nekako su nam ti slučajevi najdraži - od ružnog pačeta do labuda.

Na što biste vi potrošili novac?

Antonija: Na ljude koje volim, a nisu zaposleni.

Krešo:  Uvijek na putovanja.