OBITELJSKI ODNOSI

Svoju snahu ne smatra ljepoticom, no naziva je bliskom prijateljicom: Odnos Brigitte Macron i Francoise Nogues nikada nije bio jednostavan

05.04.2022 u 14:37

Bionic
Reading

Bilo da je riječ o njegovoj političkoj karijeri, ili privatnom životu, Emmanuel Macron zna jedno - uvijek može računati na podršku svoje voljene supruge Brigitte Macron, a upravo je ona zadužena i za održavanje 'dobrih veza' unutar obitelji, iako joj nije uvijek bilo lako sa svekrvom Francoise Nogues

Bezrezervna podrška Brigitte Macron nešto je na što Emmanuel Macron može uvijek i u svako doba dana računati, no u jednom mu je periodu života bilo iznimno teško. Riječ je o odnosu, kojeg su donedavno imale njegova supruga Brigitte i njegova majka Francois Nogues.

Kako je otkrila u novoj knjizi autorica Gaël Tchakaloff, njihov je odnos bio poprilično kompleksan. Već se godinama šuška kako svekrva i snaha nemaju nimalo dobar odnos, niti se dobro slažu, no Francoise Nogues je pokušala sve to javno 'zakrpati' izjavama kako prvu damu ne smatra nikakvom ljepoticom, no zato joj je ona prijateljica kakvu nikada nije imala, rekavši kako imaju iste afinitete i prioritete, ali i da se povjeravaju jedna drugoj.

Ipak, trebale su joj godine da shvati da je upravo Brigitte ljubav života njezinog voljenog sina. Na početku njihove veze, Francois je nemali broj puta upozoravala Brigitte Macron da se makne od njezinog sina, ističući 23 godine razlike među njima: 'Ne shvaćaš, ti već imaš svoj život, a on ne želi djecu... Zabranjujem ti da ga viđaš do njegove 18', riječi su koje je navodno svojoj snahi izgovorila prije mnogo godina, a koje je u knjizi o Emmanuelu Macronu zapisala novinarka Anne Fulda.

Na to joj je navodno Brigitte odgovorila da joj ne može ništa obećati. Svjesna da ne može apsolutno ništa napraviti, Francoise Nogues povjerila se Gaël Tchakaloff: 'Poznajem Manua i znam kakav je kada zapne za nešto... a ona ne želi otići...'

Odnos i ljubav Emmanuela i Brigitte Macron nešto je sa čime se Francoise na kraju morala pomiriti, svjesna da njezin sin nikada neće ostaviti 23 godine stariju učiteljicu. Ipak, ne može se reći da nije pokušala apsolutno sve. Iako tvrdi da to nije istina, glasine su bile jasne i glasne - kako bi ga maknula od Brigitte, posljednju godinu njegovog školovanja, Emmanuela je majka poslala u Pariz.

  • +5
Emmanuel i Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: ELIOT BLONDET-POOL / Sipa Press / Profimedia

Autorici knjige navodno je rekla kako je morala takvo nešto napraviti, kako bi ga pokušali 'izbaviti'. No, unatoč godini provedenoj u francuskoj prijestolnici, na povratku kući majci je rekao da još uvijek voli Brigitte. Njegovu opčinjenost suprugom najbolje je opisala novinarka Anne Fulda:

'O njegovom obožavanju Brigitte dovoljno govori i da bi pred njim se mogla skinuti Laetitia Casta i njemu to ne bi značilo ništa. Ljubav između Emmanuela i Brigitte je neraskidiva.'

Do danas, upravo je Birgitte najčvršća poveznica Emmanuela Macrona s njegovim roditeljima, koja uvijek pazi da oni budu pozvani na svečane ručkove i večere, obiteljska druženja, ali i svečane ceremonije u Elizejskoj palači.