ne viĐAMo ih često

Na Macronovom predizbornom skupu pojavili se njegovi roditelji, ali i kćeri i unučad Brigitte Macron koji su pažnju ukrali simpatičnim plakatima

04.04.2022 u 13:46

Bionic
Reading

Francuski predsjednik je održao svoj prvi i jedini predizborni sastanak u pariškoj La Défense Areni u subotu. Govor šefa države slušale su kćeri Brigitte Macron, Tiphaine Auzière i Laurence Auzière-Jourdan, kao i njihova djeca koja su držali natpis 'Tatica predsjednik', nadimak koji su dali svom djedu Emmanuelu Macronu

Od kad je prisegnuo za najmlađeg predsjednika Francuske, Emmanuel Macron je u fokusu interesa javnosti, ne toliko zbog svojih političkih odluka, koliko zbog braka s 25 godine starijom Brigitte Macron. Premda je prva dama zbog Emmanuela Macrona napustila njihovog oca, čini se kako joj djeca to nisu zamjerila.

Naime, Tiphaine Auzière najmlađa kći francuske prve dame Brigitte Macron, pravnica je i jedna od glasnijih zagovornica politike svog očuha, koji je šest godina stariji od nje. Ona i sestra Laurence Auzière-Jourdan koje ne viđamo često u javnosti, došle su i ovog puta podržati francuskog predsjednika. S njima su bila i djeca koja su držala natpis 'Tatica predsjednik'. Podsjetimo, Brigitte je prije veze s Macronom bila u braku s bankarom André-Louisom Auzièreom, s kojim ima troje djece. Osim kćeri ima i sina Sebastiena.

'Želim svojoj obitelji, našoj djeci, našim unucima izreći svoju zahvalnost i naklonost', poručio je Emmanuel Macron u svom govoru. Posebno se još obratio i supruzi, Brigitte Macron, koja ga je podržala iz prvih redova: 'Želim posebno zahvaliti onoj koja mi donosi najviše toga u ovoj jedinstvenoj životnoj avanturi, Brigitte'.

Vidno dirnuta, franncuska prva dama, pozdravljena pljeskom okupljenih, poslala je poljubac svom suprugu kako bi mu pokazala svoju ljubav. Na tu nježnu gestu Emmanuel Macron nije propustio odgovoriti tako što je i on njoj poslao poljubac.

  • +12
Predizborni skup Emmanuela Macrona Izvor: Profimedia / Autor: ELIOT BLONDET-POOL / Sipa Press / Profimedia

Kako izvještavaju francuski mediji u publici su sjedili i roditelji šefa države, Jea-Michel Macron i Françoise Noguès koji su gotovo religiozno pratili sinovljev govor koji je trajao gotovo dva sata.