CIRQUE ROUGE

Svjetski tim izvođača burleske i kabarea dolazi u Zagreb

21.04.2017 u 19:18

Bionic
Reading

Jedan od najboljih svjetskih timova izvođača burleske i kabarea, poznati Cirque Rouge dolazi u Zagreb u subotu, 20. svibnja. Pet vrhunskih performera u maniri najboljih kabaretskih predstava sa početka prošlog stoljeća nasmijati će vas, zabaviti i pokazati zašto je Cirque Rouge jedna od najboljih grupa burleske na svijetu

Provokacija i satira, akrobacije i ples, glamur i dekadencija tridesetih godina prošlog stoljeća zavladati će te večeri Zagrebom.

Iz Beča dolazi tajno oružje burleske, Kalinka Kalaschnikow. Ona zadivljuje publiku svojom jedinstvenom interpretacijom glamurozne ljepote i zabavno ispričanih bajki koje isprepliće u provokativnom, ekstravagantnom i ekscentričnom izdanju!

Iz New Orleansa dolazi nam plesač swinga, koreograf, akrobata, negativac nijemih filmova, kabaretski konferansje i Kralj Burleske, Russell Bruner.

Ovaj vrhunski zabavljač, osvajač Burlesque Hall of Fame otkriva vam svoj humor, šarm vodvilja i seksualnost u bezvremenskoj umjetničkoj formi.

Two Ladies - Burlesque with Swing Time! Pink Lady, Edie En Garde & Russell Bruner Autor: Youtube

Victoria Romanova, žena snažne osobnosti, famme fatale, stilska ikona povijesti ženstvenosti izvodi klasičan burleskni striptiz sa daškom magije i glamura. Njena strast za burleskom rođena je iz ideje o feminizmu: 'Vjerujem da sve žene na svim kontinentima trebaju imati ista prava kao muškarci i trebaju biti dovoljno čvrste da donose vlastite odluke u svojim životima. U svojim burleska izvedbama prikazujem snažne, samopouzdane žene, koje vladaju svojim životom. Ja se izražavam sa burleskom, sa njom slavim ženstvenost, to je moja apsolutna strast!'

Na zagrebačkom gostovanju njima će se pridružiti senzualne i elegantne dive burleske Madelene de Sade, žena ubojitih oblina, izvođačica klasične i nove burleske sa primjesom tame...njena misteriozna osobnost ubrzat će vam otkucaje srca...ona je vaš predmet mračnih želja.

Mademoiselle Julie, plesačica zavidnih akrobatskih sposobnosti, slatka damica koja se voli igrati vatrom i koja leti zrakom na visećem obruču očarati će Vas senzualnošću, elegancijom i fleksibilnošću.

CIRQUE ROUGE "A Night On The Orient Express" TRAILER Autor: Youtube

Dress code (nije obavezan ali preporučujemo)

Stil 20tih, 30tih, 40tih i 50tih godina dvadestetog stoljeća, inspiracija mogu biti burleska, starlete, pin-up, kabare i kankan, dandy, diva, swingboy, žigolo, mornari i uniforme, glamur, mafija i prohibicija, Moulin Rouge, varijete, vodvilj itd. Inspiraciju potražite u filmovima 'Žalac', 'Kabare', 'Crna Dahlia', 'Veliki Gatsby', 'LA povjerljivo'....Dame mogu koristiti dodatke poput držača za cigarete, perje, rukavice, bisere, čarape na crtu. Gospoda mogu nositi šešire, leptir mašne, tregere, odijela...ne postoji pretjerivanje, više je više!

Za sve žene koje interesira burleska Kalinka Kalaschnikow će održati dvije radionice burleske u subotu tijekom dana, više informacija potražite na Facebook stranicama Bourlesque & Cabaret Show-a.

Ulaznice za Burlesque & Cabaret Show by Cirque Rouge mogu se nabaviti preko sustava Eventim po cijeni 140, 160 i 180 kuna u pretprodaji, 160, 180 i 200 Kkunana dan predstave. Ulaznice ujedno vrijede i za ulaz na Hrvatsku Tattoo Konvenciju za sva tri dana konvencije 19., 20. i 21. svibnja koja se održava na istom mjestu u zagrebačkom Studentskom Centru.