NAPOKON DOSTUPNA I U HRVATSKOJ

Svijet je zaludila hit serija: Što je tako posebno u ‘Only Murders in the Building’?

22.06.2022 u 17:45

Bionic
Reading

Zahvaljujući streaming servisu Disney+, koji je stigao i kod nas, napokon možemo gledati hit seriju koja je u kratkom roku zaludila sve. ‘Only Murders in the Building’ prati život troje susjeda u zgradi Arconiji u New York Cityju, a oni imaju istu strast - opčinjenost kriminalističkim podcastom ‘All is Not OK in Oklahoma’. A kada u sve to stavite provjereni trio - Stevea Martina, Martina Shorta i Selenu Gomez, koji nakon samoubojstva u zgradi pokušavaju riješiti slučaj - dobili ste dobitnu kombinaciju

Serija je premijerno prikazana krajem prošlog kolovoza na Huluu, a prva sezona imala je 10 epizoda u trajanju od pola sata i sada ih, zahvaljujući Disneyju+, možemo gledati i u Hrvatskoj. Snimljena je već i druga sezona.

Da će serija biti pravi hit, pokazalo se već nakon prva tjedna prikazivanja, kada je službeno naručena druga sezona, a kao koautori, ali i glavni glumci, pojavljuju se upravo Steve Martin i Martin Short.

Serija prati misteriozno ubojstvo u njujorškoj stambenoj zgradi, a istražuje ga troje zaljubljenika u true crime koji žive u njoj - povratnik u glumačke vode Martin, njegov kanadski kolega, komičar Short i pop zvijezda Selena Gomez.

Iako generacijski vrlo udaljena, popularna glumačka postava razvila je izvrsnu kemiju, što je tvorcima Martinu i Johnu Hoffmanu pomoglo prodati premisu o humorističnom misterioznom ubojstvu. Troje glumaca i Hoffman potpisuju je i kao izvršni producenti.

Možda angažman pop zvijezde Gomez uz dvojicu komedijaša veterana mnogima nije jasan odabir, no već nakon prvih nekoliko minuta gledanja nove Huluove serije shvatit ćete da se ona odlično uklapa. Ako je isprva želja autora bila da dobiju veći publicitet zbog nje, upalilo je, stoga je to sada posve nevažan razlog.

Only Murders in the Building Izvor: Društvene mreže / Autor: Hulu

A upravo je Gomez imala najteži zadatak od svih jer je dobila priliku stati rame uz rame uz dvije glumačke legende. Na pitanje kako je bilo raditi s njima, pjevačica je u intervjuu za Deadline bila iskrena:

‘Voljela bih da mogu reći nešto pametno, no još uvijek učim od njih. Zapravo, mogu reći da sam od njih naučila biti malo više mrzovoljna.’

Na to je Short dodao: ‘Ona je imala najviše mjesta za rast jer je za nas bila prava misterija kada smo je upoznali.’

  • +8
Serija Only Murders in the Building Izvor: Profimedia / Autor: Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako velike produkcije uvijek imaju problem uskladiti obaveze svih angažiranih na nekoj seriji, ovoga su puta autori izvukli najbolje iz pandemije, zbog koje su mnoga snimanja odavno otkazana, pa su glumci mogli bez problema uskočiti onda kada je to trebalo. Najteže je bilo snimanje prve scene u dizalu, u kojem su u kratkom vremenu trebali gledateljima dati dovoljno informacija, ali i zaintrigirati ih da pogledaju epizodu do kraja te da se u konačnici ‘navuku’.

Među zanimljivosti vezane uz seriju spada i ona da je Martin na ideju o njoj došao prije 10 godina, no umjesto dvojice muškaraca i žene zamislio je trojicu staraca koji žive u istoj zgradi i dijele strast prema rješavanju zločina.

A ono što mnoge zanima to je postoji li uistinu zgrada u kojoj se odvija priča o samoubojstvu/ubojstvu. Zadivljujuća zgrada privukla je sve, a samo da znate, ona je stvarna, iako se u svakodnevici ne zove Arcadia i nije zgrada, već kondominij od 13 katova u samom srcu Upper West Sidea Manhattana imena The Belnord. I da, jednako je veličanstvena kao i u seriji zahvaljujući pozlaćenim vratima od kovanog željeza na ulazu, činjenici da ima čak šest predvorja, ali i privatno dizalo.

Lokacija na kojoj se nalazi poželjna je za sve jer je cijeli taj blok omeđen 86. i 87. ulicama, avenijom Amsterdam i Broadwayem, a za samo dvorište kažu da je među najvećima u cijelom New Yorku.