AUTOR OTKRIVA

Evo tko je zapravo bio inspiracija za Netflixovu seriju 'The Lincoln Lawyer'

14.06.2022 u 06:28

Bionic
Reading

Prije nešto manje od mjesec dana na Netflix je stigla serija 'The Lincoln Lawyer', a ubrzo je skočila na sam vrh ljestvice najgledanijih naslova. Osim sjajne glume, scenarija i režije te šarmantnog odvjetnika kojeg je utjelovio Manuel Garcia Rulfo, priča dobiva na težini nakon što je redatelj otkrio da mu je inspiracija za glavni lik bio poznanik

Mnogi koji su pogledali seriju uvjerili su se još jednom u to da odvjetničke drame ne moraju nužno biti dosadne, monotone i zamorne. Novu dimenziju takvih serija donijela je Netflixova uspješnica 'The Lincoln Lawyer' jer prati uzbudljiv kalifornijski život odvjetnika Mickeyja Hallera, temeljenog na glavnom junaku serije od sedam romana američkog autora kriminalističke proze Michaela Connellyja.

Mickey je odvjetnik koji radi u automobilu kako bi uštedio na troškovima i posvećeno služio svojim klijentima, mahom sitnim prevarantima, lopovima i narkomanima. No u prvoj sezoni dobiva slučaj ubijenog kolege koji uključuje visokoprofilno suđenje bogatašu i to za ubojstvo žene i ljubavnika, za koje sam tvrdi da ih je pronašao ubijene u spavaćoj sobi.

Mnoštvo nepredvidivih zapleta i elemenata drame glavni su razlozi zbog kojih je serija dobila na popularnosti u tako kratkom roku.

No kada se zagreblo malo dublje, Connelly, autor romana prema kojem je rađena Netflixova serija, otkrio je da je lik zapravo nastao kao svojevrsna preslika njegova poznanika odvjetnika. Riječ je o Davidu Ogdenu, odvjetniku iz Los Angelesa koji je preminuo prije dvije godine. On nije jedini, jer kao inspiracija za lik Mickeyja, poznatijeg kao 'odvjetnika iz Lincolna', poslužio je i Dan Daly.

Daly je odvjetnik s Floride i dugogodišnji poznanik autora Connellyja.

'Kada se Connelly doselio u Trampu 2001., pozvao sam ga na piće s kolegama nakon posla. Kako to obično biva među odvjetnicima koji završe dnevna ročišta, na piću smo uglavnom razgovarali o slučajevima koji su nas dopali. Micky je sve upijao, a u jednom trenutku krenuo je pisati bilješke na salvetu', objasnio je Daly.

Priznaje da njegov rad nije identičan onom prikazanom kroz lik iz Netflixove serije, ali neki elementi pojavljuju se i u njegovoj karijeri.

'Zapravo nema ništa čudno u tome da netko obavlja posao iz automobila. Prije nekoliko godina uzeo sam slučaj u Fort Myersu te sam svaki dan vozio iz Trampe. Sate u automobilu uvijek sam koristio za posao. Slušao sam snimke svjedoka, obavljao pozive. Nije bilo puno praznog hoda i dosade u tim vožnjama', prisjetio se Daly.

'The Lincoln Lawyer' Izvor: Društvene mreže / Autor: Netlifx