IZBOR LJEPOTE

Svijet je dobio novu Miss Universe, Indijku Harnaaz Sandhu, a naša predstavnica Ora Antonia Ivanišević stigla je do polufinala

13.12.2021 u 10:31

Bionic
Reading

U gradu Eilatu u Izraelu održan je 70. po redu svjetski izbor ljepote, a titulu Miss Universe za 2021. godinu odnijela je 21-godišnja Harnaaz Sandhu, Miss Indije. Titulu prve pratilje osvojila je Miss Paragvaja Nadia Ferreira, dok je za drugu pratilju izabrana Miss Južne Afrike Laleu Mswane

Prošlogodišnja pobjednica Andrea Meza uručila je krunu novoj Miss Universe prije nego što je Sandhu prošetala pistom u Izraelu. Ove je godine u svjetskom fokusu globalno zatopljenje i svaka predstavnica trebala je pokazati kako svatko malim promjenama u ponašanju može pomoći spasiti planet.

Indijska ljepotica je, javlja People 'snažna zagovornica jačanja položaja žena u svijetu', a veliki uzor i inspiracija joj je glumica Priyanka Chopra. Sandhu se također bavi glumom, a slobodno vrijeme voli provoditi baveći se jogom, plesom, kuhanjem, jahanjem i igranjem šaha.

Miss Universe 2022 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PR / Benjamin Askinaz/Miss Unverse / Instagram

Hrvatsku je predstavljala 20-godišnja Ora Ivanišević koja je stigla do polufinala. 'Jako smo ponosni na Oru i kako je predstavljala našu zemlju otkako je postala Miss Universe Hrvatske. Samim pojavljivanjem na izboru Miss Universe ostvarena je višemilijunska vrijenost promocije Hrvatske', objasnila je Marija Kraljević, direktorica Miss Universe Hrvatske.

Podsjetimo, Indija je posljednju put osvojila ovu titulu 1994. kad se natjecala Sushmita Sen. Ovaj put je prvi put na izboru sudjelovala predstavnica Ujedninjenih Arapskih Emirata, a Miss Universe Maroka na natjecanju se pojavila prvi put u više od 40 godina. U ocjenjivačkom sudu su sjedile Adriana Lima poznati top model, voditeljica Adamari Lopez, nekadašnja Miss Universe Iris Mittenaere, glumica Marian Rivera, poznata Bollywoodska glumica Urvaski Raurela te dobitnica nagrade Emmy Rena Sofer.