LICE S TETRAPAKA

Svi se pitaju od čega će Meghan i Harry zarađivati: Strahuje se da bi mogli završiti i u ovakvim, prilično sramotnim angažmanima

23.01.2020 u 15:44

Bionic
Reading

Budući da su napustili kraljevstvo, sigurne prihode i uhodane zadaće kako bi bili slobodni. Meghan Markle i Harry obećali su financijsku neovisnost što znači da više neće koristiti sredstva poreznih obveznika. Dok se mnogi pitaju kako će točno izgledati njihov život od sada pa nadalje, mediji su analizirali slične situacije nekih drugih pripadnika britanske kraljevske obitelji

Prije nekoliko dana u javnost je izašla kineska reklama za mlijeko u čijem je centru Peter Philips, sin princeze Anne, unuk kraljice Elizabete koji ne nosi kraljevsku titulu i ne obnaša dužnost. Unatoč tome što je krvni nasljednik monarhije, njegova majka nakon poroda je odlučila da njezina djeca Peter i Zara Philips neće uzeti titule i sve odgovornosti koje one nose. Zbog toga žive mnogo slobodnije nego njihovi prvi rođaci princ Harry i William te ne moraju opravdavati svoje postupke i sredstva na računu.

Ipak, u reklami Petera Philipsa pojavljuje se kraljevsko ime i Buckinghamska palača, što nije po pravilima monarhije koja uključuju nesebičnost, integritet, objektivnost, odgovornost, otvorenost, poštenje i rukovodstvo. Odjel komunikacija i odnosa s javnošću kraljevske obitelji uputio je otvoreno pismo kineskom proizvođaču mlijeka gdje je zatraženo objašnjenje korištenja imena 'royal' koji je zabranjen i koji se kontrolirano upotrebljava.

Peter Philips u spornoj reklami za mlijeko Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Sva ta pravila koja monarhija ima uhodana godinama mnogo otežava novi, budući put odbjeglih vojvoda od Sussexa te se svi pitaju hoće li sada i oni zarađivati na sličan način kao Harryjev rođak Peter.

Bitna razlika je u tome što Peter nikada nije ni bio član palače, već je samo krvno vezan za kraljevstvo putem svoje majke princeze Anne.

  • +9
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / Mega Agency / Profimedia

No kraljica Elizabeta nikada mu nije dala titulu, ovlasti i zbog toga ne odgovara za svoja djela. S druge strane, princ Harry sve do nedavno aktivno je obnašao kraljevske dužnosti, a u 34. godini života odlučio je napustiti obitelj i dugogodišnji kraljevski staž zbog voljene žene koja se prije tri godine doselila iz Kanade i prvotno bavila glumom.

Budući da su već zaštiti ime 'Royal Sussex', čija tema tek zahtjeva raspravu i odluku smiju li ga Harry i Meghan zadržati i nastaviti koristiti u neke druge svrhe, većina smatra da bračni par najveće nade za svoju buduću financijsku stabilnost polaže u razna sponzorstva, partnerstva i promocije upravo na temelju svog imena i popularnosti.

Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Flightrisk / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Meghan i Harry u svojoj su službenoj izjavi naglasili da nastavljaju podržavati vrijednosti Njenog Veličanstva. Pitanje je na koji će način nastaviti djelovati i u kojem smjeru ići, ali smatram da bi se trebali dobro savjetovati i biti razumni', smatra jedna od stručnjakinja.

Njezin kolega pak smatra da su njih dvoje već toliko popularni da im ni ne treba ime Sussex, već da će mnogo zaraditi i samo na svojem liku i pojavi kao par. 'Ipak, nisam siguran koliko su ih američki kolege i stručnjaci savjetovali o svemu i koliko su u dosluhu s palačom što bi trebalo biti u ovom slučaju', naglasio je isti.

U svakom slučaju ovo je kompleksna tema koja će zahtjevati dodatne dogovore bračnog para i kraljevstva te jasne definicije njihovih daljnjih postupaka.