Na HRT-u radi dug niz godina

Svi pričaju o njoj: Tko je crvenokosa voditeljica prijenosa otvorenja Pelješkog mosta?

27.07.2022 u 11:39

Bionic
Reading

U utorak je otvoren Pelješki most, a prijenos su za HRT vodili Duško Ćurlić i Nila Miličić Vukosavić. I dok je mnogim gledateljima Ćurlić odavno omiljeno lice, sve je zanimalo tko je simpatična dama s frčkavom frizurom

Kako je navedeno na njezinoj web stranici, Nila Miličić Vukosavić zaposlena je na HRT-u od 1986., a Dubrovčanima je prepoznatljiva kao glas s Radio Dubrovnika. Nila je voditeljica, spikerica i novinarka koja se odmah nakon što je završila srednjoškolsko obrazovanje zaposlila na HRT-u.

'Tijekom svih ovih godina bavim se i vođenjem brojnih javnih priredbi i manifestacija u Dubrovniku i izvan njega. Od 2004. godine povremeno sudjelujem u predstavama Studentskog teatra Lero iz Dubrovnika', stoji na web stranici. U njezinoj biografiji može se pročitati i da je na Sveučilištu u Dubrovniku od 2004. do 2009. godine pohađala dodiplomski i diplomski studij Komunikologije i stekla zvanje magistra javnih medija.

Inače, Dubrovnik bruji o tome da je riječ o najboljoj prijateljici potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice.

Miličić Vukosavić u braku je sa suprugom Sebastijanom, s kojim je prije koji dan proslavila godišnjicu. Upoznala ga je na radiju, a s njim ima kćer Reu.

'Obilježavamo danas pune 23 godine naše bračne priče! Dok god je poljupca u kosu, zagrljaja, ruke u ruci, topline oko srca i titraja u duši kad mu čujem glas, dok god mi prašta kad sam nemoguća, nervozna ili svadljiva i zaboravlja zašto smo se zapravo porječkali, dok god je uz mene kad je teško i kad je lako, dok zna kako voljeti i biti voljen, to je zrak koji dišem i sreća kojom se hranim', napisala je voditeljica.

'Kad smo se upoznali, ja sam bila u braku koji je već tad polako bio pri kraju zbog problema koje smo imali. Djeca su bila mala i sve to nije bilo nimalo lako, dapače! Kako je Seba bio mlad i zgodan, mijenjao bi djevojke skoro svaka dva mjeseca, a Bogu hvala, naravno! Tako da bih ja tu i tamo bila njegovo rame za plakanje kad bi imao ljubavnih problema, a on moje, kad bi mi trebala utjeha ili muški pogled na stvari vezane za moju situaciju', ispričala je svojedobno za Libero portal.

  • +2
Nila Miličić Vukosavić Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL