LJUBAVNO PISMO SPORTU

Svi govore o novom filmu Adama Sandlera: 'Hustle' je stigao na Netflix i prava je poslastica za sve ljubitelje košarke

10.06.2022 u 06:32

Bionic
Reading

Novi Netflixov film 'Hustle' s Adamom Sandlerom i mladim NBA igračem Juanchom Hernangómezom već najavljuju kao film godine, a u ovoj sportskoj priči holivudski kralj komedija ostvaruje svoj san. Riječ je o pravoj poslastici za sve ljubitelje košarke, koja pruža uvid u ono što se događa iz kulisa najslavnije košarkaške lige na svijetu, a hvale je i kritičari

Znamo da ima smisao za humor jer nas je nasmijao u mnogo dobrih komedija, ali Adam Sandler u 56. godini života odlučio je pokazati da ima smisla i za ostale uloge po kojima bismo ga mogli pamtiti. Nakon što je osvojio kritiku filmom 'Uncut Gems', potpisuje novi Netflixov film 'Hustle', u kojem ima glavnu ulogu, onu košarkaškog skauta Stanleyja Sugermana koji sanja o tome da postane trener u NBA ligi.

Njemu uz bok pojavljuje se 26-godišnji NBA igrač Juancho Hernangómez te u filmu tumači mladog igrača, rookieja.

Stanley Sugerman, košarkaški skaut Philadelphia 76ersa, nije imao sreće s pronalaskom novih talenata sve dok ne otkrije Boa Cruza (Juancho Hernangómez), igrača kakvog nađeš jednom u životu, no on ima kompliciranu prošlost. Odluči ga dovesti u Ameriku bez odobrenja svog tima, a obojica trebaju dokazati da imaju sve što je potrebno za NBA ligu.

Film je režirao Jeremiah Zagar, a uz Sandlera, Hernangómeza i Queen Latifu, glume Heidi Gardner, Robert Duvall, Kenny Smith, Anthony Edwards i Tobias Harris. Jedan od producenata je i najpoznatiji NBA košarkaš LeBron James.

  • +4
Netflix - 'Hustle' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Tko je Juancho Hernangómez?

Uloga u Netflixovoj sportskoj drami nešto je čemu se ovaj mladi i talentirani košarkaš vjerojatno nikada nije nadao, ali bez pogovora je prihvatio izazov i nije mu žao.

'Volim košarku, ona je nešto bez čega ne želim i ne mogu živjeti. Glumiti je bilo zabavno i sjajno iskustvo, ali to nije moj san', rekao je pa dodao da će dane sa seta zauvijek pamtiti, a odnos sa Sandlerom opisao je sjajnim.

'Adam je bio toliko prirodan, opušten i normalan. To je nešto što me najviše iznenadilo. On jako voli košarku. Stalno je prati i sve zna. Vidi se da ima malu tremu kada je u blizini košarkaša, što nije slučaj kada je u društvu holivudskih faca', rekao je španjolski košarkaš koji trenutno igra u Utah Jazzu.

Možda gluma nije njegov san, ali ovim je filmom definitivno dobio novu dimenziju u svojoj karijeri i iskustvo koje će, kako je rekao, pamtiti do kraja života. Pripremu za film odradio je s profesoricom glume Noëlle Gentile te joj je iznimno zahvalan na svemu čemu ga je podučila.

'Napravili smo sjajan posao. Ona me upoznala s likom i opisala njegovu pozadinu, tako da sam se lakše mogao uklopiti u njega', rekao je košarkaš iz Madrida.

Sa svojih 206 centimetara, Hernangómez, koji nastupa u dresu kluba Utah Jazza iz Salt Lake Cityja i suigrač je našeg Bojana Bogdanovića, u scenama sa Sandlerom djeluje iznimno prirodno, a njih su dvojica ostvarila prijateljski odnos i izvan seta. U pauzama snimanja rado su zaigrali košarku na obližnjem igralištu, a to je nešto što poznatom glumcu nije strano jer fanatično voli košarku i sport općenito.

Sandlerova uloga života

Nije neka tajna to da je američki glumac velik zaljubljenik u sport. Naime dokazuje to tijekom čitave glumačke karijere, a rado bira uloge koje zahtijevaju sportske vještine. Košarka mu je, međutim, tiha patnja.

'Košarku sam zavolio dok sam još bio dijete. Igrao sam je s ocem, ujakom i bratom. Ispred kuće, na ulici, napravili smo malo improvizirano igralište na kojem bismo često zaigrali. Nije bilo puno prostora i morali bismo se maknuti svaki put kada bi naišao automobil, ali ja sam se tada jednostavno zarazio tim sportom.'

U osnovnoj školi igrao je za lokalnu židovsku zajednicu, a u srednjoj školi priključio se tamošnjem košarkaškom timu. Međutim nije dobivao onoliko vremena na terenu koliko je želio.

Kroz čitavu glumačku karijeru, koja je započela još 80-ih u 'Cosby showu', kroz 'Saturday Night Live', pa sve do urnebesnih komedija poput 'Vodonoše', 'Tate od formata' ili 'You don't mess with the Zohan', Sandler je maštao o tome da spoji svoje dvije ljubavi - glumu i sport.

Uspio je to u nekoliko prigoda u filmovima kao što su 'Sympathy for the devil', u kojem se ostvaruje kao igrač bejzbola, te oba nastavka filma 'Starci', u kojem se vidi njegov natjecateljski duh.

Ipak, vrhunac je postigao premijerom 'Hustlea', u kojem možda nije utjelovio košarkaša, ali je usko povezan sa sportom koji obožava.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Film hvale i kritičari, a ugledni Variety piše: 'Hustle' je fikcija, ali se često čini kao prava drama (djelomično zahvaljujući izvanrednom popisu NBA igrača i suradnika koji se pojavljuju u cameo ulogama, od Dr. J.-a preko Traea Younga do Kylea Lowryja i mnogih drugih), a to je u skladu s novom autentičnošću Adama Sandlera, koji je naučio unijeti svaki djelić sebe u ulogu. 'Hustle' ima svoju potpuno zadovoljavajuću i, na trenutke, očaravajuću teksturu. Ima dosta košarke, ali nema velike igre i, zapravo, nema igre tima protiv tima — sve su to treninzi i pokušaji draftiranja igrača, što redatelj Jeremiah Zagar snima s osvježavajućim zanosom i vještinom. Sandler glumi Stanleyja s unutarnjom tugom, mješavinom umora i otpornosti i tvrdoglave vjere u igru ​​koja vas ostavlja dirnutima, uzbuđenima i potpuno uvjerenima.'

Hvalospjevi na račun filma stigli su i iz The Hollywood Reportera, čiji kritičar piše: 'Zadovoljstvo je, a u isto vrijeme i dirljivo, gledati Sandlera kao košarkaškog skauta Stanleyja Sugermana, čovjeka čija zarazna strast prema sportu neprestano udara u zid poraza…

Fanatična Sandlerova predanost košarci (uz LeBrona Jamesa i producenta) udahnjuje ljubav u film prepun cameo uloga proslavljenih NBA zvijezda i trenera. To je ljubavno pismo sportu, ali i Philadelphiji, glazbi i kulturi sportskih obožavatelja, o čemu svjedoče atmosferske snimke murala u gradu koji prikazuju košarkaške legende. Ali bez obzira jeste li zaljubljenik u košarku ili ne, čvrst scenarij Taylora Maternea (scenarist NBA videoigara) i Willa Fettersa (remake 'Zvijezda je rođena' s Bradleyjem Cooperom) uvlači vas u priču.'