FRCAJU ISKRE NA SVE STRANE

Svekrva i snaha na ratnoj nozi: Škakljiva snimka otkrila razmirice u španjolskoj kraljevskoj obitelji

04.04.2018 u 17:24

Bionic
Reading

Tradicionalna misa za Uskrs pošla je u neplaniranom smjeru za španjolsku kraljevsku obitelj. Nakon ceremonije, umjesto da obiteljsko slikanje prođe glatko i namontirano, kao što je to i običaj, nabijeni odnosi u obitelji sada su izašli na vidjelo, i to javno. Snimka koja se proširila internetom svjedoči neslaganjima između svekrve i snahe, bivše i aktualne kraljice od Španjolske

Čini se kako čak i na kraljevskom dvoru postoje tenzije između svekrva i snaha, barem ako je suditi prema najnovijoj snimci španjolske kraljevske obitelji koja kola internetom. Škakljiva snimka prikazuje trenutak nepažnje kraljice Letizije koji su uspjele zabilježiti kamere na tradicionalnom uskrsnom slavlju u katedrali u Palma de Mallorci.

Kraljica Sofija i ponosna baka princeza Leonore i Sofije poželjela je zagrliti svoje unuke i slikati se s njima za okupljene medije, no trenutak koji je uslijedio poremetio je kraljičine planove i otkrio očigledne razmirice i tenzije u španjolskoj kraljevskoj obitelji.

Na snimci 45-godišnja kraljica Letizia, nakon prvotnog prešetavanja ispred fotoobjektiva ne bi li poremetila planove svoje 79-godišnje svekrve, prilazi kraljici Sofiji i kćerkama s namjerom da odmakne kraljičine ruke s ramena svoje kćeri. Kad je vidjela da majka kreće prema njoj, Letizijina starija kći oštro je odgurnula bakinu ruku, a dvije kraljice izmijenile su nabijene poglede, ali i pokoju riječ, što se na snimci ne uspijeva čuti.

Kraljica Letizia od Španjolske ne dopušta kraljici Sofiji da se uslika s unukama Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Ako je suditi prema intervenciji kralja Filipea VI, njihovo ponašanje nije bilo nimalo primjereno, pogotovo ne u javnosti. Isto mišljenje dijeli i princeza Marie Chantal od Grčke, supruga krunskog princa Pavlosa i rođaka kralja Felipea VI, koja je na Twitteru objavila komentar na tu temu.

'Ni jedna baka ne zaslužuje ovakvo ponašanje. Zaista je pokazala svoje pravo lice', glasila je njezina objava na Twitteru koju je ubrzo potom opak odlučila ukloniti i situaciju ublažiti obiteljskom fotografijom ispod koje je napisala - 'Sretni baka i djed! Obitelj je najvažnije blago'.

Ispod jedne druge objave princeza Marie Chantal upitala je 'što na ovo kažu španjolski mediji', dodajući kako je ovo što se dogodilo grozno.

  • +19
Španjolska kraljevska obitelj na uskrsnoj misi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia