VELIKI FANOVI

Švedski dvor tuguje: Princ Carl Philip i princeza Sofia šokirani smrću glazbene zvijezde

23.04.2018 u 12:29

Bionic
Reading

Iznenadna smrt slavnog producenta i DJ-a Aviciija pogodila je cijeli glazbeni svijet, a svoju tugu nisu krili ni mlađi pripadnici švedske kraljevske obitelji. Princa Philipa i njegovu suprugu Sofiju s DJ zvijezdom vežu posebne uspomene

Švedski princ Carl Philip i njegova supruga, princeza Sofia veliki su ljubitelji elektronske glazbe, a posebice radova svjetski poznatog DJ-a Aviciija koji je prošli petak iznenada preminuo u 28.godini života.

'S velikom tugom primili smo vijest da je Tom Bergling preminuo. Ponosni smo što smo ga poznavali i godinama smo mu se divili kao umjetniku i dragoj osobi', stoji u početku službene objave švedskog kraljevskog para koji su bili česti gosti na Aviciijevim koncertima, a osim toga prije tri godine angažirali su ga i vlastitom vjenčanju.

'Svojom je glazbom učinio naše vjenčanje nezaboravnim. Naše molitve i misli su sada uz njegovu obitelj', stoji u službenoj objavi švedskog princa i princeze.

  • +4
Princ Carl Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Šok i nevjericu zbog ove strašne tragedije nisu krili ni brojni kolege iz glazbenog svijeta, pa su svoje suosjećanje podijelili njegovi brojni suradnici uključujući Madonnu, Ritu Oru, Guettu, Duu Lipu i brojne druge.

Iako je smrt došla iznenada, Avicii se od nastupa uživo oprostio još 2016. godine navodeći zdravstvene razloge. Već nekoliko godina ovaj svjetski poznati DJ patio je od zdravstvenih problema, uključujući akutni pankreatitis, dijelom zbog prekomjernog uživanja u alkoholu. Godine 2014. uklonjen mu je žučni mjehur i dio debelog crijeva.

  • +5
Avicii Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia