FANOVI u šoku

U 28. godini iznenada preminuo švedski DJ i producent Avicii

20.04.2018 u 20:15

Bionic
Reading

Prema službenom priopćenju njegova predstavništva, glazbenik, DJ i producent Tim Bergling, a.k.a. Avicii preminuo je u Omanu u 28. godini života

'S dubokom žalošću objavljujemo gubitak Tima Berglinga, poznatijeg pod imenom Avicii. Pronađen je mrtav u Muscatu u Omanu. Obitelj je šokirana i molimo sve da u ovom teškom trenutku poštuju njihovu potrebu za privatnošću', stoji u službenom priopćenju javnosti.

  • +5
Avicii Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Od nastupa uživo, Avicii se oprostio 2016. godine navodeći zdravstvene razloge. Već nekoliko godina ovaj svjetski poznati DJ patio je od zdravstvenih problema, uključujući akutni pankreatitis, dijelom zbog prekomjernog uživanja u alkoholu. Godine 2014. uklonjen mu je žučni mjehur i dio debelog crijeva.

Avicii - Wake Me Up (Official Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Na svojoj službenoj stranici prošle se godine obratio fanovima sljedećom porukom:

'Svi dođemo do određene točke u životu i karijeri u kojoj shvatimo do čega nam je najviše stalo. Za mene je to stvaranje glazbe. Zbog nje živim i vjerujem da sam zbog nje i rođen. Prošle godine odustao sam od nastupa uživo i mnogi su pomislili da se više neću baviti glazbom, no to nije bio kraj za Aviciija. Umjesto toga, vratio sam se na mjesto gdje je sve imalo smisla – u studio. Sljedeća faza karijere vrtit će se oko moje ljubavi prema glazbi. To je početak nečega sasvim novog. Nadam se da ćete uživati u mojoj glazbi poput mene'.

Avicii - Levels Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Avicii je bio jedan od predvodnika suvremenog Electronic Dance pokreta i jedan od rijetkih DJ-jeva koji je punio arene diljem svijeta. Osvojio je dvije MTV Music Awards nagrade, nagradu Billboard Music Award te je dva puta bio nominiran za Grammyja.

Neki od njegovih najvećih hitova su 'Wake Me Up!',' The Days', 'You Make Me' te mega popularni 'Levels'.