TUŽNE PORUKE

Glazbene zvijezde opraštaju se od slavnog DJ-a: 'Nadam se da si sada na boljem mjestu'

21.04.2018 u 09:36

Bionic
Reading

Iznenadna smrt slavnog producenta i DJ-a šokirala je njegove obožavatelje diljem svijeta, ali i kolege glazbenike, koji se, otkako su doznali tužnu vijest, na svoj način opraštaju od Aviciija, putem svojih društvenih mreža

Vijest da je u 28. godini života preminuo slavni švedski DJ i producent Avicii, pravog imena Tim Bergling, šokirala je kako njegove obožavatelje, tako i njegove slavne kolege, koji još uvijek ne mogu vjerovati da mladog glazbenog talenta više nema.

Među prvima se na svom Instagramu oglasila Madonna, koja je uz njihovu zajedničku fotografiju napisala: 'Tako tužno....Tako tragično. Zbogom dragi, divni Time. Otišao si prerano.'

So Sad....... So Tragic. Good Bye Dear Sweet Tim. 💙 Gone too Soon. #avicii

A post shared by Madonna (@madonna) on

'Bez riječi sam. Sjećam se kako je bilo neopisivo iskustvo raditi s tobom na 'Lonely Together' i čini se kao da je jučer bio naš posljednji razgovor. Moja sućut Aviciijevoj obitelji, prijateljima i obožavateljima. Počivaj u miru. Otišao si prerano. Moje srce je slomljeno', napisala je na Twitteru Rita Ora.

'Nešto zaista strašno se dogodilo. Ostali smo bez prijatelja s prekrasnim srcem, a svijet je ostao bez nevjerojatno talentiranog glazbenika. Hvala ti za sve divne melodije, vrijeme koje smo zajedno proveli u studiju, svirali zajedno kao DJ-i ili jednostavno uživali u životu kao prijatelji. Počivaj u miru', na svom je Instagramu napisao David Guetta.

Oglasio se i DJ Hardwell, koji je nastupao s Aviciijem, koji je također slomljen zbog smrti dragog kolege i prijatelja. 'Jednostavno ne mogu vjerovati u ovo, nedostajat ćeš mi jako. Od tvog prvog nastupa, kada smo svirali zajedno, do svih divnih uspomena koje smo zajedno stvarali. Hvala ti što si svojom nevjerojatnom glazbom promijenio svijet. Hvala ti što su bio takva inspiracija. Nadam se da si sada na boljem mjestu. Nedostajat ćeš mi brate, do ponovnog susreta.'

Još jedna slavna Kosovarka, oprostila se od Aviciija putem svog Twitter profila. Dua Lipa je napisala: 'Tako tužna vijest o Aviciijevoj smrti. Premlad je otišao. Prerano. Moja sućut njegovoj obitelji, prijateljima i obožavateljima.'

Podsjetimo, glazbeni svijet jučer je ostao u šoku kada se proširila vijest o iznenadnoj smrti 28-godišnjeg DJ-a, koji je pronađen mrtav u Omanu.

Avicii - Wake Me Up (Official Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

'S dubokom žalošću objavljujemo gubitak Tima Berglinga, poznatijeg pod imenom Avicii. Pronađen je mrtav u Muscatu u Omanu. Obitelj je šokirana i molimo sve da u ovom teškom trenutku poštuju njihovu potrebu za privatnošću', stoji u službenom priopćenju javnosti.

Od nastupa uživo, Avicii se oprostio 2016. godine navodeći zdravstvene razloge. Već nekoliko godina ovaj svjetski poznati DJ patio je od zdravstvenih problema, uključujući akutni pankreatitis, dijelom zbog prekomjernog uživanja u alkoholu. Godine 2014. uklonjen mu je žučni mjehur i dio debelog crijeva.

  • +5
Avicii Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Avicii je bio jedan od predvodnika suvremenog Electronic Dance pokreta i jedan od rijetkih DJ-jeva koji je punio arene diljem svijeta. Osvojio je dvije MTV Music Awards nagrade, nagradu Billboard Music Award te je dva puta bio nominiran za Grammyja.

Neki od njegovih najvećih hitova su 'Wake Me Up!','The Days', 'You Make Me' te mega popularni 'Levels'.