EMILIA CLARKE

Sve što niste znali o najpoželjnijoj ženi na svijetu

06.06.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Ova šarmantna Britanka očarala je čitatelje stranice Ask.Men koji su je početkom ove godine u anketi proglasili najpoželjnijom ženom na svijetu. Evo što možda niste znali o Emiliji Clarke koja u hit seriji 'Igra prijestolja' glumi neustrašivu Khaleesi, Daenerys Targaryen

1.Rođena je 7. travnja 1987. u Londonu.

2.Kaže da je već s tri godine znala da želi postati glumica.

3.Završila je studij glume 2009. u Londonu, a njezina je prva uloga bila u sapunici 'Doctors', piše buzzfeed.com.

4.Okušala se i na daskama koje život znače. Na Broadwayu je glumila Holly Golightly u predstavi 'Doručak kod Tiffanyja'. U istoimenom kultnom filmu tu je rolu ostvarila legendarna Audrey Hepburn

5.Emilia kaže da joj se kod njezinog lika Daenerys najviše sviđa njezina unutarnja snaga. 'Ona je snažna cura koja se bori za nešto što joj pripada', rekla je mlada glumica.

6.Možda niste znali, ali Emilia nije bila prvi izbor za ulogu Khaleesi u 'Igri prijestolja'. Ulogu Daenerys je izvorno tumačila Tamzin Merchant, koju smo mogli vidjeti u seriji 'Tudori' s Jonathanom Rhysom Meyersom u glavnoj ulozi. Emilia je zapravo preuzela ulogu, uz neke druge glumce, tek nakon što je odobrena pilot epizoda! Vjerujemo da je njezina vojska fanova oduševljena takvim razvojem događaja.

7.Za njezin zaštitni znak, guste obrve, zaslužna je njezina mama. 'Kad sam bila tinejdžerica, mama mi nije dopuštala čupati obrve iako su mi se vršnjaci stalno rugali zbog njih. Rekla mi je da ću joj kad odrastem biti zahvalna zbog toga. I zbilja jesam', otkrila je Emilia dodavši da obrve nekad 'ukroti' vazelinom.


Emilijina prirodna boja kose je smeđa

8.Kladimo se da ovo niste znali o Emiliji - talentirana je i za glazbu: pjeva, svira flautu i gitaru.

9.Emilia za potrebe uloge Khaleesi nosi plavu periku. Toliko joj se svidio taj look da je htjela nositi periku i izvan seta. 'Bila sam razočarana kad bih se pogledala u ogledalo nakon što bih skinula periku', kaže lijepa Emilia.

10.Njezina omiljena serija je veliki hit 'Girls' (Djevojke) mlade genijalke Lene Dunham. 'Dala bih sve samo da se pojavim i kao statistica u seriji', kaže Emilia. Pa Lena, znaš što ti je činiti!